RSS

BREAKING NEWS

SAS åbner Hongkong-København

Af Kenneth Karskov // Det er lidt af en overraskelse, at SAS vælger at flytte Hongkong-ruten fra Stockholm til København i forbindelsen med vinterprogrammet 2018. Det betyder, at København fra d. 28. oktober vil få fem ugentlige afgange til Hongkong med SAS. …

Flyv CO2-neutralt til Folkemødet

Af Kenneth Karskov // Når det årlige Folkemøde i dag starter på Bornholm, så er det samlingssted for beslutningstagere, lobbyister, brancheorganisationer og alle andre som er interesseret i samfundsforhold. Blandt disse passagerer findes også en række menn…

Nu kommer ENDNU en rute til Jordan

Af Kenneth Karskov // Først åbnede Norwegian en rute til hovedstaden Amman i Jordan, så kom Royal Jordanian med en rute til samme destination, og nu annoncerer Norwegian så en rute til den jordanske badeby Aqaba. "Aqaba er en spændende udvidelse af vores J…

  • 1
  • 2
  • 3

Åh nej… Nordens bedste lufthavn er IKKE længere København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Skytrax har netop offentliggjort vinderne af World Airport Awards 2018, og mens Singapore kan indtage en førsteplads på listen over verdens bedste lufthavne, så er der dårlige nyheder for København, som ikke længere kan kalde sig Nordens bedste lufthavn.

Først til vinderne: Singapore holder førstepladsen, mens Seouls Incheon lufthavn rykker op på andenpladsen og Tokyos Haneda lufthavn indtager tredjepladsen.

Faktisk er de fem af de ti øverste pladser på listen lufthavne i Asien, udover de tre øverste er Hong Kong nummer fire og Nagoya nummer 7. Fire lufthavne ligger i Europa – München, London Heathrow, Zürich og Frankfurt – og en ligger i Mellemøsten, nemlig Doha.

TOP 10 lufthavne i verden 2018

1 Singapore Changi
2 Seoul Incheon
3 Tokyo Haneda
4 Hong Kong
5 Doha (Hamad)
6 München
7 Nagoya (Centrair)
8 London Heathrow
9 Zürich
10 Frankfurt
Kilde: Skytrax

Sidste år kunne Københavns Lufthavn med denne liste i hånden prale af at være Nordens bedste lufthavn. Den går ikke længere med den nye liste.

Københavns Lufthavn er på 19. pladsen, hvilket er fire pladser dårligere end sidste år.

Ikke bare rykker Københavns ned ad listen, men en af de lufthavne som har overhalet CPH er de lokale rivaler fra Finlands hovedstad. Helsinki indtager plads nummer 16 på 2018-listen, og dermed har København og Helsinki byttet plads i det indbyrdes opgør.

Så nu er det i Finland, at man finder Nordens bedste lufthavn. Helsinki tilbyder 145 non-stop destinationer rundt om i verden med over 50 forskellige lufthavne, og et af de områder, hvor finnerne er længder er foran andre nordiske lufthavne er på antallet af ruter til Asien, hvor Helsinki er særdeles stærke med Finnair store engagement i Kina, Japan og Sydkorea.

Hvis det kan være nogen trøst, så er der til gengæld langt ned til de to andre øvrige skandinaviske storlufthavne i Stockholm og Oslo, som kommer ind på henholdsvis plads 58 (Stockholm Arlanda) og plads 61 (Oslo Gardermoen).

Nordens bedste lufthavne 2018

16. Helsinki
19. København
58. Stockholm (Arlanda)
61. Oslo
Kilde: Skytrax

World Airport Awards indeholder også en lang række mindre priser, bl.a. for renligste lufthavn (som er Tokyo Haneda), verdens bedste lufthavnsmad (fås i Hong Kong) og verdens bedste paskontrol (går til Taoyuan lufthavnen i Taipei, Taiwan).