RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

Når flyselskaber sponserer fodbold... og det stikker af for dem

Af Kenneth Karskov // I sidste måned kunne Qatar Airways meddele, at de bliver ny sponsor for det italienske fodboldhold AS Roma. Dermed kommer flyselskabets navn på maven af de ikoniske bordeauxrøde trøjer indtil sommeren 2021. AS Roma er et af Italiens s…

  • 1
  • 2
  • 3

Icelandair får fabriksnye fly

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Bedre plads i kabinen og nye vinduer med bedre udsyn. Sådan præsenterer Icelandair fordelene for passagererne ved deres nye fly, Boeing 737 MAX 8.

Det islandske flyselskab har længe været trofast overfor Boeing og har en lang tradition med at flyve Boeing 757 fly. For to år siden blev islændingenes flåde udvidet med Boeing 767 fly, men begge typer har efterhånden adskillige år på bagen.

Det forholder sig anderledes med selskabets nyeste maskine, Boeing 737 MAX 8 fly. Disse bliver leveret splinternye fra fabrikken i Everett i USA, og det første eksemplar modtog Icelandair i weekenden.

Traditionen tro har også det nyeste medlem i flåden fået navn efter en islandsk vulkan eller et område på øen, og således er den døbt “Jökulsárlon”,

Planen er, at Icelandair have 16 eksemplarer af Boeing 737 MAX 8 og 737 MAX 9 flyene leveret over de næste fire år. De nye fly bruger op til 20 procent mindre brændstof end de gamle maskiner, og planen er at bruge dem til at udvide rutenettet fra Reykjavik yderligere.

Udsigten fra de store vinduer på Icelandairs Boeing 737 MAX 8 (foto: Icelandair /PR)