RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber ifølge Tripadvisor

Af Kenneth Karskov // Tripadvisor har afholdt deres årlige Travelers' Choice prisuddeling, og i 2018 er det Singapore Airlines, som rejsesiden kårer til verdens bedste flyselskab. Tripadvisors liste er baseret på de mange anmeldelser, som millioner af brug…

4 millioner har fløjet med Norwegian mellem Aalborg og København

Af Kenneth Karskov // Otte gange om dagen flyver Norwegian på indenrigsstrækningen mellem København og Aalborg. Med årene er det blevet til rigtigt mange passagerer, og nu kan flyselskabet meddelele, at de har rundet 4 millioner rejsende på strækningen. ”T…

Icelandair får fabriksnye fly

Af Kenneth Karskov // Bedre plads i kabinen og nye vinduer med bedre udsyn. Sådan præsenterer Icelandair fordelene for passagererne ved deres nye fly, Boeing 737 MAX 8. Det islandske flyselskab har længe været trofast overfor Boeing og har en lang traditio…

  • 1
  • 2
  • 3

Nyt flyselskab får A380

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Verdens største passagerfly kommer nu i flåden hos et portugisisk flyselskab. Dermed lander portugiserne i en lille, eksklusiv klub af flyselskaber, som kan tilbyde kunderne Airbus A380 oplevelsen.

Flyselskabet Hifly sælger dog slet ikke billetter til rejsende, men tjener derimod deres penge ved at leje fly med personale – såkaldt “wet lease” – til andre selskaber. Det kan f.eks. være i en situationer, hvor ens eget fly er gået i stykker, og der står passagerer og venter på at komme afsted.

Norwegian har brugt Hifly flittigt til netop dette formål. Når det norske lavprisselskab har haft problemer med Boeing 787 Dreamliner flyene, så har de hyret Hifly ind til at sørge for at fragte passagererne frem og tilbage over Atlanten.

Hifly dyrker en strategi om at købe ældre fly, som andre selskaber gerne vil af med. Den Airbus A380, som selskabet nu har fået leveret, er den første af to maskiner, der kommer til Portugal efter at have fløjet for Singapore Airlines i ti år.

Portugiserne vil indrette det store fly med 399 pladser på Economy Class på flyets nederste dæk, og 60 Business Class samt 12 First Class sæder på øverste dæk.

Hifly er også begyndt at købe nye maskiner direkte fra Airbus, bl.a. splinternye Airbus A330 fly. Det portugisiske flyselskab har i alt 15 langdistancefly i flåden, primært ældre Airbus A330 og A340.

Hifly er et portugisisk flyselskab med Airbus A330, 340 og A380 (foto: Hifly)