RSS

BREAKING NEWS

Nu vil du elske briterne for... maden!

Af Kenneth Karskov // Sig Storbritanien og mad i samme sætning, og alle er klar over problemet. På trods af, at engelske kokke som Jamie Oliver og Gordon Ramsay har domineret alverdens tv-skærme, og at restauranten The Fat Duck tilhører den absolutte verdense…

Ryanair aflyser 2000 fly: Disse danske ruter er ramt

Af Kenneth Karskov // Op til 50 Ryanair flyvninger om dagen vil bliver aflyst over de næste seks uger. Lavprisselskabet er i problemer og må aflyse over 2000 afgange den næste halvanden måned. Tilsyneladende er det et efterslæb med ikke-afholdt ferie, som …

Qatar Airways laver små samlerobjekter

Af Kenneth Karskov // “Amenity Kits” er navnet på de små toilettasker, som passagererne på Business og First Class får udleveret ved flyvningens start. Indholdet varierer, men typisk rummer den lille taske en tandbørste, et par flyverbriller, en læbepomade og…

  • 1
  • 2
  • 3

Test: Czech Airlines “Business Class”

Af Kenneth Karskov

Czech Airlines åbnede i september 2011 ruten til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. Forbindelsen fra København via Prag er rigtig god, med blot to timer og 15 minutters ventetid på udturen, og en enkelt time på hjemturen. Det kan ikke gøres meget hurtigere.

Czech Airlines bruger den lille Airbus 319 til turen til Abu Dhabi med 122 sæder. Ombord er der 14 brede sæder i Business Class kabinen.

Afrejse fra Prag er kl. 22.35 og så er der ankomst i Abu Dhabi kl. 07:30 næste morgen. Det giver en effektiv flyvetid på blot 5 timer og 55 minut, og ideelt set skal der gerne både soves en god nattesøvn, spises lidt mad, drikkes et glas vin og ses en god film. Hvilket kan være svært at nå, på en seks timers flyvetur – især når der er indlagt både aftensmad og et morgenmåltid i programmet.

Det starter med et drink inden take-off – enten juice, vand eller et glas bobler – og straks efter at ‘spænd sikkerhedsbæltet’ er slukket kommer det veloplagte mandlige besætningsmedlem rundt for at tage imod bestillinger på mere at drikke. Hertil bliver der serveret varme nødder, hvilket er elegant, men det betyder også, at der går over en time før maden kommer på bordet.

Herunder: Menukort til rejsen.

Aftensmad: Nicoise Salad med tun og vagtel æg. Maden er lavet i samarbejde med Marek Fichtner, Executive Chef på det fem-stjernede Kempinski Hotel Hybernská Prague. Drinks kortet bød på to røde og to hvidvine samt ‘Bohemia Sekt Brut’ (i stedet for Champagne), og derudover et par tjekkiske spcialiteter som Pilsner Urquell og Becherovka.

Nærbillede herunder: Veltilberedt tun

Lille toilettaske med sokker, kam, skohorn, tandbørste, tandkrem, orepropper, læbepomade og fugtighedscreme. Tasken  har samme form som Czech Airlines’ logo.

Underholdning ombord: Personalet udleverer en iPad med film og spil

Personalet var veloplagt og maden smagte godt. Jeg kan være lidt i tvivl om, hvorvidt morgenmåltiddets kolde anretning med laks, hellefisk og kammusling var lige det jeg trængte til efter nogle timers søvn, men kvaliteten var der for så vidt intet i vejen med.

Der er rigeligt med benplads, men det er værd at bemærke, at der ikke er tale om flat-beds – altså sæder der kan foldes ud til en flad seng – men derimod om gode, solide lænestole, der kan lænes tilbage.

Czech Airlines er iøvrigt medlem af SkyTeam alliancen, og du optjener således point hos alle deres partnere, bl.a. KLM og Air France

Konklusion

Det er en hård kamp, som Czech Airlines har kastet sig ind i med ruten til Abu Dhabi. For ruterne til de arabiske lande er i øjeblikket underlagt stor konkurrence, og det er ikke blot på prisen at der kæmpes, men også på komfort og service. Dermed skal de slås mod selskaber, der har helt anderledes ressourcer til rådighed end et lille flyselskab fra et centraleuropæisk land, og de stiller op imod konkurrenter, der serverer ægte fransk Champagne, har “flat beds” stole og flyver med store, komfortable wide-body fly.

Den kamp kan være svær at vinde, men når det er sagt, så havde jeg en fremragende flyvetur!