RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Test: Turkish Airlines Economy Class

  • Written by:

Flyselskab: Turkish Airlines
Rute: København (CPH) – Istanbul Ataturk (IST)
Fly nr: TK1786
Klasse: Economy Class
Sæde: 6D

Af Kenneth Karskov

Aftenafgangen til Istanbul er smækfuld. I en sådan grad, at enkelte par og familier ikke sidder ved siden af hinanden, og personalet kæmper en næsten forgæves kamp for at gøre dem tilfredse med deres pladser.

Så der bliver rykket rundt og byttet sæder i ét væk, indtil der kommer nogenlunde ro på, og Airbus 321 flyet er klar til afgang. Så lad det være et godt råd til andre: Sørg for at checke ind på nettet på forhånd, for Turkish Airlines giver mulighed for online check-in med valg af sæder.

Dertil kommer, at det faktisk er gratis at vælge sæder på Turkish Airlines, når du bestiller billetten. Sæder med ekstra benplads koster ekstra, men de øvrige pladser er gratis at reservere.

Herover: Benpladsen er OK og alle sæder har egen skærm (foto: Kenneth Karskov)

Sædet på denne Airbus A321 er heller ikke “bare” et almindeligt flysæde. Hvis du normalt rejser indenfor Europa med SAS, Norwegian, Lufthansa, Ryanair eller et andet selskab, så vil du få et standard flysæde uden nogen dikkedarer.

På denne Turkish Airlines maskine er hvert flysæde udstyret med en skærm, der er loadet med film, serier og spil – ligesom på de store maskiner, der flyver oversøisk. Alle film kan startes og stoppes efter behag, og et par hovedtelefoner bliver udleveret ombord.

Turen fra København til Istanbul varer lige under tre timer, og udover at ventetiden kan fordrives med at se film, så serverer Turkish Airlines også et varmt måltid – ganske gratis.

Det er man heller ikke længere vant til på europæiske flyvninger, og ikke bare serveres en tre-retters menu med salat, hovedret og dessert, nej, den serveres skam med gratis øl og vin samt rigtigt bestik.

Herover: Varm mad på turen fra København til Istanbul (foto: Kenneth Karskov)

Således går tiden hurtigt på turen til Istanbul. Både underholdning og forplejning er i den gode ende – og begge dele er inkluderet i flybillettens pris – og dermed ligner oplevelsen på turen fra København til Istanbul mere det som man kender fra de lange rejser på tværs af kontinenter end fra andre korte europæiske flyvninger.

Turkish Airlines blev kåret som Europas bedste flyselskab i seks år i streg fra 2011 og frem.