Norwegians bedste driftsresultat nogensinde

Lavprisselskabet Norwegian har fremlagt det største driftsoverskud i selskabets historie. Resultatet før skat blev på 519 millioner kroner.

Norwegian fløj over 3 millioner passagerer i tredje kvartal 2009, hvilket er næsten en halv million flere end samme tidspunkt året før. Omsætningen i tredje kvartal var 2,3 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 15 pct. Kabinefaktoren var stabil på 82 pct.

Dette er et imponerende resultat i en svær tid for flyselskaberne, og der al mulig grund til at ønske Norwegian tillykke med dette. De sidste 12 måneder har budt på en kraftig fremmarch i København efter Sterlings kollaps for lige knap et år siden. Det har gjort danskerne mere opmærksomme på Bjørn Kjos lavprisselskab, der i dag ikke længere bare er den lille frække dreng i klassen, men derimod en seriøs udfordrer til SAS.

Norwegian er på vej til at overhale SAS på antallet af passagerer i Norge, og totalt set er de nu halvt så store som SAS. Og vigtigst af alt, så er Norwegian i fremgang og kan præsentere overskud, mens SAS lukker ruter og kæmper med røde tal.

Samtidig har Norwegian forøget købsordren hos Boeing med seks fly til i alt 48 fly, som skal leveres frem til sommeren 2014. De nye fly bliver indrettet med “Boeing Sky Interior”. Læs mere her


Posted

in

by