Airbus 380 letter snart fra Paris

Det franske flyselskab Air France er som det første europæiske flyselskab klar til at sætte super-jumboen i fast rutefart. Hidtil er det Qantas, Emirates og Singapore Airlines, der har haft fornøjelsen af at flyve passagererne rundt i dobbeltdækker flyet, og nu kommer turen for første gang til et europæisk flyselskab.

At det stadig er en begivenhed, når et flyselskab modtager deres første Airbus 380 skal der ikke være nogen tvivl om. Air France har bortauktioneret pladserne på den første tur med megabamsen, som foregår den 20. og 21. november til fordel for velgørenhed. Turen går fra Paris til New York JFK og retur igen.

Første kommercielle flyvning er således d. 23. november, og første rute som Air France vil benytte det nye fly på er ruten mellem Paris og New York. Når Air France får leveret yderligere fly fra Airbus vil de komme ind på ruterne til Johannesburg (i begyndelsen af 2010) og derefter til Tokyo Narita.

Air France får dog ikke lov til at være ene europæiske flyselskab med en Airbus 380 længe. Netop nu er Lufthansa ved at lægge sidste hånd på indretning af deres superjumbo.


Posted

in

by