bmi slider i det

  • Written by:

Det britiske flyselskab ‘bmi’ slider i det. Selskabet, som er næststørste operatør i London Heathrow, skærer i antallet af medarbejdere, fly og destinationer.

600 skal afskediges, syv fly bliver taget ud og fem ruter lukker. Det drejer sig om ruterne til Tel Aviv, Kiev, Aleppo, Amsterdam og Bruxelles.

To leasede Airbus 330-200 bliver leveret tilbage, når aftalen udløber i første halvdel af 2010, hvilket i princippet smadrer bmi’s langrute-operation. bmi havde i alt tre Airbus 330 fly, nu er der kun ét tilbage som sammen med et Boeing 757-200 udgør longhaul flåden.

Lufthansa overtog bmi i juli 2009. Tidligere ejede SAS 40% af flyselskabet, men solgte disse aktier til Lufthansa i januar i år. bmi’s største værdi ligger i de mange værdifulde slots, som flyselskabet har i London Heathrow, og tidligere har det været på tale at sælge mange af disse for at rejse penge til flyselskabet.