RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Finnair strejker

  • Written by:

Piloterne hos Finnair er sure, så nu står flyene på jorden. Finnair strejker, og det sker lige midt i den værste tid for flyselskabet overhovedet.

Som skrevet i dette tidligere indlæg her på bloggen, så var Finnair i farezonen for at blive ramt af strejke. Den strejke er nu blevet en realitet, for de finske piloter har afvist et mæglingsforslag fra den finske rigsombudsmand, så fra i dag bliver flyene på jorden.

Mens det er en kilde til stor irritation for kunderne – på nuværende tidspunkt er over 400 flyvninger aflyst, hvilket går ud over 32.000 passagerer – så må det samtidig også være kilde til en ordentlig omgang hovedpine for ledelsen i Finnair. Selskabet giver røde tal på bundlinjen, og den tidligere topchef valgte at gå af tidligere på året, da det ikke lykkedes ham at få en aftale på plads med medarbejderne om at skære i omkostningerne, og piloterne har tre gange i træk afvist et mæglingsforslag. Sagens kerne er, at piloterne gerne vil fastholde vilkårene fra 2008-aftalen, mens ledelsen på den anden side ikke mener, at der er råd til så gunstig en aftale, sådan som flybranchen ser ud anno 2009.

Alle mandagens afgange er aflyst, og det samme gælder tirsdagens flyvninger. Kun Finnairs charterflyvninger ser ud til at gå fri af strejken.