RSS

BREAKING NEWS

Flere fly-anmeldelser: 5 nye - og én klassiker du SKAL se

Af Kenneth Karskov // Nye flyanmeldelser kommer løbende til her på Flybranchen.dk, og arkivet med test af luftens produkter vokser hele tiden. På den måde kan du kigge med og se, hvad du kan forvente dig af flyveturen, inden du bestiller en billet med det påg…

1 million amerikanere flyver til København

Af Kenneth Karskov // Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Købe…

Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i O…

  • 1
  • 2
  • 3

Qatar Airways til København

  • Written by:

Det er en god nyhed for alle, der holder af god service i luften, at Qatar Airways nu kommer til København. Fra d. 28. marts 2010 starter selskabet med at flyve til Doha fire gange om ugen med en Airbus A319LR med plads til 110 passagerer.

Qatar Airways er ikke så kendt på disse breddegrader, så hvad er er “The World’s 5 Star Airline” egentlig for en størrelse?

Qatar Airways er et af verdens hurtigst ekspanderende flyselskaber, og blev lanceret så sent som 20. januar 1994, og dermed har selskbaet bare en 15 år lang historie. Flåden består at et mix mellem Boeing og Airbus (72 i alt), og på indkøbssedlen står også både Boeing 787 Dreamliner (60 styk) og Airbus 380-800 (5 styk) og 350 (80 styk). De tal inkluderer også optioner, men alligevel taler de deres eget tydelige sprog om et flyselskab, som der er store og ambitiøse planer med. For skal tallene tages for troende, så skal Qatar Airways vokse sig flere gange større på forholdsvist få år.

Det fem-stjernede flyselskab Qatar Airways er på vej til København

Det fem-stjernede flyselskab Qatar Airways er på vej til København

Det er nu ikke fordi Doha i sig selv er en by, som mange mennesker drømmer om at besøge, og derfor sætter sig ombord på et Qatar Airways fly. Til gengæld lokker de nemme forbindelser til Asien, Australien, Afrika, Det Indiske Ocean og de arabiske lande passagerer til, for med Qatar Airways bliver det muligt at ramme mange af disse destinationer med kun et enkelt hurtigt flyskift i Doha. I dag kræver en hel del af disse rejsemål to-tre stop undervejs fra København.

Lige såvel er der en del passagerer som bliver tiltrukket af det serviceniveau ombord. Qatar Airways er udråbt som et af verdens kun seks “fem-stjernede” flyselskaber, og dermed i samme ekslusive klub som Singapore Airlines, Asiana, Cathay Pacific, Kingfisher Airlines og Malaysia Airlines. Det skulle borge for kvaliteten ombord.

Så det bliver spændende at se Qatar Airways i København. For to år siden lancerede de deres første rute til Skandinavien, og valget faldt dengang på Stockholm. Samtidig med at Qatar Airways nu starter ruten til København, så sætter de også større fly ind på ruten Stockholm – Doha og sætter antallet af afgange op. Det er et tegn på, at det går godt! Stockholm ruten startede med et lille fly, men fremover vil Qatar Airways bruge en Airbus 330 med op til 305 passagerer og gå fra fem ugentlige afgange til at have daglige flyvninger fra Sverige til Qatar.

Så lad os krydse fingre for samme succes i København!