RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Turkish Airlines satser i 2010

  • Written by:

Der bliver satset i Istanbul. Hos Turkish Airlines trodser man krisen, så når alle andre skærer ned, så skruer de op. En lang række nye destinationer kommer til i løbet af 2010, og det lader til at det tyrkiske Star Alliance medlem har kraftigt vokseværk.

Som en spektakulær understregning af, at man hos Turkish Airlines går mod strømmen, er at flyselskabet sidste år – i kriseåret 2009 – indførte den ultimative luksusklasse, First Class, med dyr champagne, private kabiner og en stol, der kan trylles om til en 2,1 meter lang seng.

Det sker i en tid, hvor flere andre flyselskaber sætter spørgsmålstegn ved First Class, og nogle endda har afskaffet den på visse ruter (læs evt. her: “Flyselskaber kæmper med First Class“).

At der er grobund for optimismen hos Turkish Airlines, viser de seneste passagertal. I 2009 kom der 24% flere passagerer til det turkiske selskab, og Tyrkiets regering vil investere 18 milliarder i luftfart i 2010, deraf 10 milliarder på nye fly til Turkish Airlines.

Ifølge den tyrkiske avis Hürriyet vil følgende destinationer komme på rutekortet hos Turkish Airlines i efteråret 2010: Los Angeles, LAX (USA), Washington, IAD (USA),  Miami, MIA (USA), Montreal, YUL (Canada), Dhaka, DAC (Bangladesh) og Ho Chi Ming City (Vietnam), Manila, MNL (Filipinerne), Colombo, CMB (Sri Lanka), Sydney, SYD (Australien) via Jarkarta, Guangzhou, CAN (Kina), Novosibirsk, OVB (Rusland), Sochi, AER (Rusland) og den anden daglige afgang til Bangkok, BKK (Thailand).

Turkish Airlines ligger ofte helt i bund rent prismæssigt, og dette har uden tvivl hjulpet fremgangen på vej. I store dele af 2009 underbød selskabet de andre selskaber på en lang række destinationer, og lige nu sælger de billige flybilletter til Bangkok til utrolige kr. 3862,- pr. voksen. Det er MEGET billigt, og langt under hvad konkurrenterne i øjeblikket kan tilbyde.

Turkish Airlines er vurderet af Skytrax til fire stjerner, og dermed i klasse med bl.a. Thai Airways, Emirates og British Airways. Til sammenligning får SAS kun tre stjerne for servicen ombord. Turkish Airlines er medlem af Star Alliance og du får således SAS Eurobonus point, når du flyver med Turkish Airlines.