RSS

Turkish Airlines satser i 2010

  • Written by:

Der bliver satset i Istanbul. Hos Turkish Airlines trodser man krisen, så når alle andre skærer ned, så skruer de op. En lang række nye destinationer kommer til i løbet af 2010, og det lader til at det tyrkiske Star Alliance medlem har kraftigt vokseværk.

Som en spektakulær understregning af, at man hos Turkish Airlines går mod strømmen, er at flyselskabet sidste år – i kriseåret 2009 – indførte den ultimative luksusklasse, First Class, med dyr champagne, private kabiner og en stol, der kan trylles om til en 2,1 meter lang seng.

Det sker i en tid, hvor flere andre flyselskaber sætter spørgsmålstegn ved First Class, og nogle endda har afskaffet den på visse ruter (læs evt. her: “Flyselskaber kæmper med First Class“).

At der er grobund for optimismen hos Turkish Airlines, viser de seneste passagertal. I 2009 kom der 24% flere passagerer til det turkiske selskab, og Tyrkiets regering vil investere 18 milliarder i luftfart i 2010, deraf 10 milliarder på nye fly til Turkish Airlines.

Ifølge den tyrkiske avis Hürriyet vil følgende destinationer komme på rutekortet hos Turkish Airlines i efteråret 2010: Los Angeles, LAX (USA), Washington, IAD (USA),  Miami, MIA (USA), Montreal, YUL (Canada), Dhaka, DAC (Bangladesh) og Ho Chi Ming City (Vietnam), Manila, MNL (Filipinerne), Colombo, CMB (Sri Lanka), Sydney, SYD (Australien) via Jarkarta, Guangzhou, CAN (Kina), Novosibirsk, OVB (Rusland), Sochi, AER (Rusland) og den anden daglige afgang til Bangkok, BKK (Thailand).

Turkish Airlines ligger ofte helt i bund rent prismæssigt, og dette har uden tvivl hjulpet fremgangen på vej. I store dele af 2009 underbød selskabet de andre selskaber på en lang række destinationer, og lige nu sælger de billige flybilletter til Bangkok til utrolige kr. 3862,- pr. voksen. Det er MEGET billigt, og langt under hvad konkurrenterne i øjeblikket kan tilbyde.

Turkish Airlines er vurderet af Skytrax til fire stjerner, og dermed i klasse med bl.a. Thai Airways, Emirates og British Airways. Til sammenligning får SAS kun tre stjerne for servicen ombord. Turkish Airlines er medlem af Star Alliance og du får således SAS Eurobonus point, når du flyver med Turkish Airlines.

Flere nyheder

Billund Lufthavn på jagt efter vild rekord: Vil fordoble passagertallet

Af Kenneth Karskov // Billund lufthavn vil være endnu større og investerer mange hundrede millioner i nye bygninger og anlæg. Det…

Suite med egen dør: Her er British Airways' nye Business…

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som…

Lufthansa vokser: 10% flere rejsende fra Danmark

Lufthansa gruppen har godt fat i de flyrejsende fra Danmark. I løbet af 2018 steg trafikken med over 10% til…

Norwegian åbner ny dansk indenrigsrute

Af Kenneth Karskov // Norwegian åbner en ny dansk indenrigsrute, når det norske lavprisselskab kaster sig over ruten København-Billund. I forvejen…

Test: easyJet - skrabet, men fint

Af Kenneth Karskov // Flyselskab: easyJet Rute: Berlin Tegel til København Rutenummer: U2 5687 Klasse: Lavpris easyJet er et af Europas originale lavprisselskaber. Hvad der…

Ny rute: Hvor populært er Sri Lanka lige?!?

Af Kenneth Karskov // Sri Lanka er et af tidens hotteste rejsemål, og efterspørgslen på flybilletter til øriget ved Indiens sydlige…