Rutetjek: Til Warszawa med LOT på Business Class

Det er de gamle dyder, der præger flyselskabet LOT. Og det er ment positivt!

Så når de andre flyselskaber skærer hårdt ned på servicen, så holder det polske Star Alliance medlem fast. For dem på Business Class betyder det velkomstdrink inden afgang, dug på bordet og flere forskellige slags Cognac at vælge mellem. På en flyvning på maksimalt halvanden time fra København til Warszawa, vel og mærke!

Embraer 170/175 som LOT bruger på ruten mellem Danmark og Polen giver til gengæld ikke ekstra plads til passagererne på Business Class. Der er ikke noget frit midtersæde, da flyet kun har to sæder i hver side, og benpladsen synes heller ikke større foran end længere bagude.

Business Class med LOT Polish Airlines København - Warszawa-4

Så vi er nede på, at forskellen ombord på en billet til kr. 744,- i forhold kr. 7.329,- er lidt bedre mad. Komforten ombord er i princippet den samme.

Dertil kommer fordelene i lufthavnen: 30 kg. bagage, hurtig Business Class check-in, fast-track sikkerhedskontrol i Warszawa, loungeadgang og priority mærker på bagagen (så skulle kufferterne i teorien dukke først op på båndet, men det forekomme mig at det mest er lir uden nogen egentlig effekt).

Vel ombord på det fine, lille jetfly, begynder servicen så snart gardinet er trukket for. En lille stofdug kommer på bordet, og en bakke med to kolde retter, et lunt rundstykke og en Prince Polo chokoladestang (Polens mest populære chokolade!) bliver serveret. Vognen med drikkevarer bliver rullet frem, og her er ingen champagne eller mousserende vin, men til gengæld to røde og to hvide vine at vælge mellem, to forskellige slags øl (en international og en polsk) og så fremdeles.

LOT-1
Business Class med LOT Polish Airlines København - Warszawa-3

Maden kommer på rigtig porcelæn og med metalbestik, ligesom drikkevarerne serveres i rigtige glas. Tak for det! Det klæder ethvert flymåltid lige at blive lagt over på lidt rigtigt service. Portionerne ikke er kæmpestore, men kvaliteten er god og de lokale traditioner skinner igennem, hvilket jeg altid synes er charmerende. Polakkerne er vilde med and, så selvfølgelig var der and på bakken. Glimrende!

Når alle på Business er godt kørende med mad og drikke, stikker stewardessen om bag gardinet og hjælper til i resten af flyet. Dog først med en klar formaning om endelig at trykke på knappen, hvis bare det mindste behov skulle opstå.

Det gør der. Jeg vil gerne lukke festen med en kop thé og en cognac. Hos LOT er der fuld forståelse for mit behov. Så her kan jeg vælge mellem en lille flaske Camus eller Remy-Martin. Det er god stil!

LOT-13
Business Class med LOT Polish Airlines København - Warszawa-4

På den måde flyver tiden af sted i selskab med LOT Polish Airlines. Selvom forskellen mellem Economy Class og Business Class bliver mindre og mindre, så er det stadig lige en tand sjovere at sidde foran gardinet end bagved. Om det er ti gange så fedt – som prisen antyder – det er jeg til gengæld ikke overbevist om.

Testen blev gennemført i februar 2010

Fordele ved LOT Polish Airlines Business Class

 • 30 kg. gratis bagage på Business Class – fremfor 20 kg. på Economy
 • Adgang til SAS loungen i Kastrup og LOT’s lounges i Warszawa
 • Business Class check-in
 • Fast Track Security i Warszawa
 • Velkomstdrink (vand eller juice)
 • Separat kabine – adskildt fra Economy Class med gardin
 • En bakke med to kolde retter, et lunt rundstykke og en chokoladestang
 • Dug på bordet, porcelæn, metalbestik og rigtigt glas
 • Fri bar – flere forskellige brands af øl, vin og spiritus
 • Priority mærker til bagagen
 • Dobbelt antal bonuspoint – bl.a. i SAS Eurobonus, Lufthansa Miles & More eller andre Star Alliance bonusprogrammer

Posted

in

by