Qantas Airbus 380 fortsat “grounded”

Qantas Airbus 380 er fortsat "grounded"
Qantas Airbus 380 står fortsat på jorden

Der går mindst 72 timer før Qantas’ Airbus 380 kommer på vingerne, meddeler det australske flyselskab i en pressemeddelelse. Lige nu er der et intensivt “inspektions program” i gang, og før flyselskabet føler sig sikre på, at fredagens hændelse ikke vil gentage sig, så kommer super-jumboen ikke på vingerne.

Når man piller så stor et fly ud af flåden, så giver det selvsagt en række problemer. Det er 450 sæder ombord på kæmpeflyet i Qantas’ version (14 på First, 72 på Business Class, 32 på Premium Economy og 332 på Economy), og de mangler lige pludselig. Så selvom Qantas har forsøgt at fragte passagerer med alternative maskiner, så kan det naturligvis mærkes, når flåden af verdens største passagerfly bliver taget ud af drift, og derfor er der rejsende som er strandet undervejs. Qantas tilbyder kompensation til alle passagerer som på denne måde er berørt, ligesom mad og hotelovernatning også er blevet tilbudt.