RSS

Den nemme vej til Guld-kortet

  • Written by:

Hvis du går og drømmer om et guldkort, så du kan gå i SAS loungen i Kastrup eller i en af Star Alliancens 970 andre lounges, så læs videre, for her kommer opskriften på, hvordan du lidt lettere får fingre i et guldkort.

For samler du bonuspoint hos SAS i deres Eurobonus program, så skal du optjene 55.000 point i løbet af 12 måneder for at blive guldmedlem. Flyver du udelukkende på de billigste billetter kan du godt glemme alt om det, for Eurobonus programmet er designet til forretningsrejsende, der betaler dyrt for billetten.

De billigste SAS billetter giver ikke mange point, og f.eks. optjener du sølle 75 point på en billig billet fra København til Århus. Et guldkort vil dermed kræve, at du flyver med SAS til Århus og retur hver ENESTE dag alle årets 365 dage!

 

Miles & Bonus

Heldigvis findes der andre måder at få fingre i et guldkort på. Hvis du vender blikket mod de andre flyselskaber i Star Alliance er kravene om antallet af point for at opnå guld eller sølvkort betydeligt anderledes. Hos nogle kræver det flere point end hos SAS, hos andre færre.

Det laveste antal point for at få guldkort kræver det græske Star Alliance medlem Aegean Airlines. Grækernes bonusprogram hedder ”Miles & Bonus” og her skal du blot optjene 20.000 point for at få et guldkort.

Den gode nyhed er, at uanset hvilket af Star Alliance selskaberne, du har guldkortet hos, så får du adgang til alle lounges på kryds og tværs af selskaberne – også selv om du flyver på Economy Class.

Værdiløst sølvkort hos SAS – eller guldkort med fri lounge adgang hos Aegean?

Hos SAS vil 20.000 point lige præcis række til et sølvkort. Det er ikke et kort, der giver nogen markante fordele og da slet ikke adgang til lounges. Grækerne stikker dig et guldkort for det samme antal point.

Så er lounge adgang den vigtigste fordel ved guldkortet for dig, og flyver du ikke helt nok til at opfylde SAS høje krav om point, så kig engang på Miles & Bonus hos Aegean Airlines. Det kan være en hurtig genvej til at kunne komme i loungen.

Uden at skulle starte dagen med en tur til Århus og retur…

UPDATE

Det er blevet et tand sværere at få guldkort hos Aegean siden denne artikel blev skrevet. I dag kræver et guldkort 24.000 point PLUS fire flyvninger med Aegean eller Olympic. Hvis du ikke flyver fire strækninger med Aegean, så hedder optjeningskravet 48.000 point for at opnå guld. Den gode nyhed er, at Aegean nu flyver direkte fra København til Athen, så det er blevet nemmere at opnå de fire påkrævede flyvninger. For at opretholde et guldkort, kræver det blot 12.000 point og fire Aegean flyvninger eller 24.000, hvis du ikke sætter en fod på selskabets fly.

1 comment

  1. Søren Gudmann

    Det er en stærk overdrivelse at kalde SAS sølvkortet for værdiløst. Man får mulighed for business check in og 1 stk extra bagage, f.eks. et par ski.
    Men selvfølgelig er det federe med Guld.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…