RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Åben-lukke-åben-lukke-åben

  • Written by:

Det seneste års tid har været en uskøn affære for Delta Air Lines i København. Først den famøse pressekonference i maj, hvor emnet var at Atlanta ruten vender tilbage.

Atlanta ruten var ellers forsvundet efter Delta havde også åbnet direkte rute fra København til New York.  Så en af topfolkene var fløjet til København med det glade budskab om at Atlanta kom igen nogle få gange i løbet af sommeren. Hvad han glemte at sige var, at New York ruten blev lukket samtidig.

Deltas rute København - New York ruten vender tilbage

Det blev allerede rygtet samme dag, og bekræftet blot få dage senere. Det var ikke særlig elegant.

Nu kommer så meldingen om, at New York ruten åbner igen (beklager hvis du synes handlingsforløbet efterhånden er svært at få styr på, men du er ikke den eneste, der har svært ved at følge Deltas mønster her….)

New York blev ellers sidst lukket ”på grund af ”vigende efterspørgsel og som en del af de reduktioner i det transatlantiske ruteprogram, som Delta ser sig nødsaget til at foretage på grund af de stigende oliepriser”.

Interessant strategi

Efterspørgslen til New York er størst om sommeren, hvor ethvert sæde over Atlanten bliver revet væk. Så det giver fin mening at komme tilbage i sommeren. Nu står der ikke noget specifikt om det i pressemeddelelsen, men mon ikke det igen bliver for en kort periode i sommermånederne, og så lukker de ned til efteråret.

Det er en interessant strategi. For normalt ville man sige, at det er svært at etablere sig i markedet, når man dukker op på må og få.

Men sådan tænker Delta slet ikke. De tænker, at de da gerne kommer forbi med en flyver på den tid af året hvor pengene bare skal samles op. Så kan de lige komme ind nogle måneder i løbet af sommeren og skumme fløden.

Deltas held er, at de samarbejder med Air France KLM gruppen. Så hele denne velsmurte organisation sælger også Delta flyvningerne. AFKL og Delta deler i porten, og dermed vinder alle parter på det. På den led er det ikke helt så tosset en ide med disse sommerflyvninger, som det måske umiddelbart kunne se ud til.