Gulf Air skærer ind til benet

Gulf Air står lidt i skyggen af de to store arabiske flyselskaber i København, Emirates og Qatar Airways. I forhold til de to mastodonter syner Gulf Air ikke af meget, og på det seneste har Bahrain selskabet været økonomisk udfordret.

Det er derfor Gulf Air som mange peger på som det selskab, der først må strække våben i kampen om Mellemøsten. Derfor er det med bekymring, at jeg åbner pressemeddelelsen “Gulf Air to close underperforming routes for commercial reasons”.

Gulf Air skærer ind til benet – men Københavner-rute består

Gulf Air offentliggjorde tidligere på måneden beslutningen om at lukke ruterne til Entebbe og Geneve, så derfor kunne man godt frygte at nedskæringer også ville ramme København.

Det sker dog ikke i denne omgang. Gulf Air lukker fire ruter, men København forbliver på rutekortet. Damascus, Milano, Athen og Kuala Lumpur ryger som følge af ‘de økonomiske udfordringer, den politiske situation, den høje oliepris og de lave passagertal’, som det hedder fra selskabet.

“Disse lukninger er pragmatiske, kommercielle beslutninger, forklarer selskabets direktør, Samer Majali, og tilføjer at fokus skal ligge på ruter med høj indtjening og høj passagertal.

Skal vi tage det for pålydende, så betyder det, at det går over forventning med Københavner-ruten og at selskabet er tilfreds med performance. Og alt andet lige er det gode nyheder for Københavns Lufthavn og de danske flyrejsende.


Posted

in

by