JAL bestiller 20 “forlængende” Dreamliner fly

Japan Airlines (JAL) har offentliggjort en ordre på tyve Boeing Dreamliner af typen 787-9. 787-9 er en lidt større version af flyet og kan rumme ca. 50 passagerer ekstra i en konfiguration til de lange oversøiske flyvninger.

JAL var første selskab til at flyve med 787-8, som JAL fortsat har tyve ordrer på, så sammenlagt har JAL nu 45 Dreamliner fly på bestilling.

Med en brændstoføkonomi der er tilsvarende 787-8 og med flere pladser ombord, så giver det lavere omkostninger pr. passager, har japanerne regneet sig frem til. Det er vigtigt i en tid, hvor olieprisen bare stiger og stiger, og derfor har JAL også ændret bestillingen på den korte udgave af Dreamliner, så ti af disse nu er konverteret til den lange udgave. I alt har JAL ordrer på 25 styk 787-8 og 20 styk 787-9, og det japanske flyselskab forventer at kunne tage den første 787-9 i brug i 2015.

Du kan se en sammenligning af de to flytyper herunder.


Posted

in

by

Comments

One response to “JAL bestiller 20 “forlængende” Dreamliner fly”

  1. René Madsen Avatar
    René Madsen

    Der er tale om et rigtigt spændende fly, med en teknologi, der er helt i top med valg af materialer og dermed vægt på flyet. Det bliver spændende af følge fremover.