Nyt flyselskab fra Thai Airways: “THAI Smile”

“THAI Smile” bliver navnet på Thai Airways’ datterselskab, der vil flyve billigt indenrigs i Thailand og på kortere ruter i Asien.

Første flyvning bliver d. 7. juli og går fra Bangkok til det kinesiske spilleparadis Macau. Senere kommer flere destinationer og allerede i august bliver rutenettet udvidet med ruter til Surat Thani, Krabi og Chiang Mai, og i september kommer der direkte forbindelse mellem Chiang Mai og ferieøen Phuket samt flyvninger fra Bangkok til Phuket.

Dermed vil THAI Smile komme til at flyve på mange af de samme ruter som også moderselskabet Thai Airways betjener. Typisk vil THAI Smile være det billige alternativ af de to.

Splinternye fly

THAI Smile vil få råderet over 11 nye, brændstofseffektive Airbus 320 fly, hvoraf det første  blev leveret fra Airbus fabrikkerne  i fredags i en konfiguration med 174 sæder ombord.

THAI Smile vil ikke komme til at ligne et decideret lavprisselskab. For eksempelt vil de indføre to klasser ombord: Economy Class under navnet “Smile” og en slags Business Class kaldet “Smile Plus”.

Tilmed giver THAI Smile bonuspoint i Thais bonusprogram, Royal Orchid Plus, ligesom 20 kg. bagage også inkluderet i billettens pris, og der er gratis drikkevarer og en snack ombord.

De fleste lavprisselskaber ser ellers mulighed for at opkræve ekstra penge for netop bagage og forplejning ombord, så fra-prisen bliver lavest muligt, men det er altså ikke tanken med det nye selskab.

THAI Smile kommer i direkte konkurrence med bl.a. Air Asia, One-Two-Go og Nok Air (sidstnævnte ejer Thai Airways i øvrigt ejer 39% af), der alle flyver indenrigs i Thailand samt til asiatiske destinationer.

Se mere på www.thaismileair.com