RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Air France: Farvel “Voyageur” og goddag “Economy”

  • Written by:

Quiz-spørgsmål: Hvor sidder man bedst på et Air France fly? I “Premium Voyageur”-kabinen, på “La Première” eller i “Affaires”?

Svaret er: La Première

Det har ellers sin helt egen charme, at Economy Class hos Air France hedder “Voyageur”, Premium Economy hedder “Premium Voyageur”, Business Class hedder “Affaires” og First Class “La Premiere”, men praktisk er det ikke.

For selvom betegnelserne afspejler det kulturelle ophav Air France kommer fra – og som de er tydeligt stolte af – så er internationale flyrejsende bare mere vant til betegnelserne “Economy Class” og “Business Class” end til “Voyageur” og “Affaires”, og det tager franskmændene nu konsekvensen af.

Standardisering

Der har sikkert været en del Air France passagerer, der har været usikre på hvad de præcist kunne forvente sig af de forskellige betegnelser, og fra d. 28. oktober 2012 er det slut med de eksotiske navne. Derefter overgår Air France til de standardiserede betegnelser Economy, Premium Economy og Business Class.

En ting har været de franske navne på de forskellige klasser, noget andet er, at Air France har haft en lang række forskellige betegnelser for produkterne på henholdsvis de korte og lange flyvninger.

Indenfor Europa har Business og Premium Economy f.eks. heddet henholdsvis Premium Affaires og Premium Eco, mens de tilsvarende klasser på de lange flyvninger har heddet Affaires og Premium Voyageur (og sågar også “Alizé til de mere ferieprægede destinationer).

Samme kabineklasse hele vejen

Så tidligere ville man kunne opleve, at en billet til New York fra København via Paris booket i Premium Economy ville bestå af den korte tur til paris i “Premium Eco” og den lange tur i “Premium Voyageur”. Dét bliver der nu også rydtet op i, så det fremover hedder “Premium Economy” hele vejen.

Fremover vil du finde følgende betegnelser hos Air France:
– Business (tidligere Premium Affaires og Affaires)
– Premium Economy (tidligere Premium Eco, Premium Voyageur og Alizé)
– Economy (tidligere Voyageur)

Dog fastholder Air France navnet “La Première” for deres First Class kabine på langdistance-flyvningerne.

Air France fjerner de franske navne for Economy og Business Class