De gode nyheder: Flyruter til Irak blomstrer

  • Written by:

De mentale afstande er nogle gange de største. Meget længere væk end den reelle afstand i kilometer egentlig angiver, ligger nogle destinationer der synes fjerne og ufremkommelige.

Irak er en af disse.

Qatar Airways åbner tredje rute til Irak

I næsten hele mit liv har Irak været synonym med krig, og derfor kigger jeg lige en ekstra gang, når jeg læser om nye ruter til landet. Om noget, så er det da et vink med en vognstand om nye tider, når kommercielle flyselskaber sender passagerfly dertil.

Ikke at Irak med et trylleslag er blevet et oplagt mål for en badeferie for hele familien, men det er en reminder om at tingene går fremad og der er udvikling i økonomien i det tidligere krigshærgede land.

Vigtigt marked

I det lys er det interessant med nyheden om at Qatar Airways udvider med ny destination i Irak: Najaf.

”Irak er et vigtigt marked for Qatar Airways. Vi er sikre på, at Najaf vil blive en populær destination for vores passagerer, især dem fra Mellemøsten, Afrika og Asien samt alle, som ønsker at vende tilbage til deres hjemland”, siger Akbar Al Baker, CEO for Qatar Airways.

Najaf ligger 160 kilometer fra Bagdad og er en populær destination for islamiske pilgrimme fra hele verden, som vil besøge den hellige plads Imam Ali. Når det gælder investeringer er  Najaf blevet et forbillede for andre provinser.

Najaf bliver Qatar Airways’ tredje destination i Irak, hvor selskabet allerede flyver allerede til Bagdad og Erbil.

Selvom nye ruter til Irak er opsigtsvækkende, så er der faktisk en række selskaber, der har plottet irakiske destinationer ind på rutekortet. Første vesteuropæiske selskab til at flyve passagerer til landet var Austrian, der i december 2006 etablerede en rute til Erbil, og sidste år genåbnede ruten til hovedstaden Bagdad. Derudover har en række andre selskaber ruter til landet, bl.a. Emirates, Gulf Air, Lufthansa, airberlin samt Turkish Airlines.