RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Europas første Dreamliner er landet

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Hvis der er krise i luftfarten, så kunne det i hvert fald ikke mærkes, da LOT Polish Airlines torsdag eftermiddag stolt viste Europas første Dreamliner frem.

Galla for Europas første Dreamliner

Det polske Star Alliance medlem er første flyselskab i Europa med drømmeflyet, og det skulle fejres. Så alle sejl var sat til ved en storstilede præsentation i en hangar i Warszawa lufthavn.

Der var indbudt til galla for 1.500 særligt inviterede gæster fra hele verden med taler, champagne og et kig indenfor i Boeings nyeste fly, der samme morgen var landet fra fabrikken i Seattle.

LOT Polish Airlines med Europas første Dreamliner

Mit første indtryk af flyet er, at det er større end jeg umiddelbart havde forestillet mig. På billeder syner det aflangt og smalt, hvilket snyder i forhold til den faktiske størrelse.

Indeni er det følelsen af “ny bil”, hvor alt er nyt, lækkert og nærmest uberørt af menneskehånd.

Business Class på LOT's Dreamliner

LOT Polish Airlines har valgt at have tre klasser ombord på Dreamliner: Business Class, Premium Economy og Economy Class.

Business Class er indrettet med to sæder ved vinduet, to i midten og to ved det andet vindue (2-2-2). Her er tonsvis af benplads, en god fodskammel til at smække benene op og et sæde der bliver fladt som en pandekage.

Det er en stol, der vil være en fornøjelse at flyve til Asien og Nordamerika i. Bemærk hvor store vinduerne er i forhold til kvinden på billedet herover.

Premium Economy på LOT's Dreamliner

Premium Economy er den helt store positive overraskelse. Stolen er bredere end jeg har oplevet mange andre Premium Economy stole, og det ligner et sæde der kunne have stået i Business Class sektionen for ti år siden (før flat-beds blev standard på Business).

Her er kabinen indrettet med to sæder i vinduesrækkerne og tre i midten af kabinen (2-3-2). Selvsagt er benpladsen begrænset i forhold til Business Class og sædet kan ikke lægges fladt ned, men det ligner mere et “Business Class Light” produkt end et “Economy Extra” sæde.

Vurderet på sædet alene ligner det en af Europas bedste Premium Economy kabiner.

Economy Class på LOT's Dreamliner

Economy Class er indrettet 3-3-3 med tre sæder ved vinduerne og tre i midterrækken. Når du lægger sædet tilbage, vil puden under dig glide en smule frem, så du får indtrykket af, at sædet faktisk kan lægges længere tilbage end det faktisk er tilfældet.

Alle sæder har individuelle skærme, som er dejligt store for Economy Class, og film, musik og spil kan startes og stoppes som du ønsker det. Det skal nok få en lang flyvetur til at passerer hurtigt.

Alle sæder har egen skærm

Så langt selve indmaden. Det sidste der mangler for at få en god flyvetur er noget mad og lidt god service. Det kræver en reel flyvning med maskinen, som der ikke var tid til ved denne lejlighed, men LOT lover et opgraderet servicekoncept ombord på Dreamliner flyvningerne med særligt uddannet personale og bedre mad.

Salget af billetter med LOT’s Dreamliner fly er allerede i gang. Første flyvning bliver til Chicago d. 16. januar 2013, og derefter følger Toronto 1. februar, New York 3. februar og Beijing 3. marts 2013.