De sikreste flyselskaber i 2012

Finnair er sikreste flyselskab
Af Kenneth Karskov
Finnair indtager førstepladsen på listen over de sikreste flyselskaber i 2012. Listen er lavet af Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (JACDEC), der har vurderet sikkerheden i 800 flyselskaber. Instituttet dokumenterer hændelser 30 år tilbage i tiden, og Finnair klatrer fra andenpladsen i 2011 til en plads som nummer et sidste år.

SAS nr. 50

Andenpladsen napper Air New Zealand og på tredjepladsen kommer Cathay Pacific. Tre europæiske flyselskaber placerede sig på top 10-listen, og sammen med Finnair er det TAP Air Portugal og British Airways. SAS finder man på 50. pladsen, og således efter f.eks. easyJet (nr. 17), Ryanair (nr. 32), Aeroflot (nr. 39) og Air China (nr. 43). Listen i sin fulde længde kan ses her: www.aerointernational.de/service/sicherheitsranking/Aero-0213-Sicherheitranking-2012.pdf


Posted

in

by