KLM : Betal for bagagen

Af Kenneth Karskov
Det har længe praksis hos lavprisselskaberne, at der skulle betales ekstra for at medbringe en kuffert på flyrejsen. Hidtil har de traditionelle flyselskaber insisteret på at inkludere kufferten i flybillettens pris, men nu vil det hollandske flyselskab KLM følge lavprisselskabernes eksempel og opkræve penge for bagage. Fremover vil det koste 15 EUR pr. vej for en kuffert – ca. 115 kroner – hvis bagagen bliver forudbestilt eller EUR 30 – ca. 230 kroner – pr. vej i lufthavnen, når du rejser med KLM. [caption id="attachment_3962" align="alignright" width="300" caption="Bagagen skal nu koste ekstra hos KLM"]KLM vil opkræve penge for bagage på flyvninger indenfor Europa[/caption] Partneren Air France arbejder med de samme overvejelser og har netop indført en MINI billetklasse på 58 antal ruter – bl.a. sommerruten fra København til Marseille – hvor den billigste billet ikke længere inkluderer bagage.

115 kroner for en kuffert – pr. vej!

Hos KLM er det alle Economy Class rejser indenfor Europa, som fremover ikke har bagage inkluderet i billetprisen. Alle rejser booket efter d. 22. april 2013 vil blive omfattet af kravet om betaling for bagage. Du får dog mulighed for at slippe for bagagegebyret, hvis du er indehaver af et Flying Blue bonuskort. Du behøver hverken at være hverken guld, sølv eller platinmedlem af bonusprogrammet, blot du er indmeldt kan du medbringe et styks gratis bagage. Det skal nok få en hel del til at udfylde en indmeldelsesblanket ved skranken i lufthavnen, og således vil KLM givetvis opleve at få mange nye medlemmer. Til gengæld vil det blive oplevet som en kilde til irritation for medlemmer af bonusprogrammerne hos de andre SkyTeam selvskaber, samt for alle de som blot flyver ganske lidt.


Posted

in

by