Fra Star Alliance til oneworld

Af Kenneth Karskov
De fleste selskaber går ind i en af de tre store alliancer, og så bliver de der. Det er faktisk en undtagelse at et selskab forlader en alliance igen, eller ligefreom går over i en anden. [caption id="attachment_4030" align="alignright" width="300" caption="LATAM går til oneworld"][/caption] Det er dog sket nogle få gange, og nu er der igen lidt røre i alliance-dammen. Sydamerikanske LATAM Airlines Group, som er fusionen mellem chilenske LAN og brasilianske TAM, har nu valgt oneworld alliancen med bl.a. Finnair og British Airways. LAN var tidligere med i oneworld, mens TAM Airlines var med i Star Alliance, så der skulle vælges side, og nu bliver det fusionerede selskab en del af oneworld. Skiftet sker i andet kvartal af 2014 – umiddelbart før Brasilien er vært for VM-slutrunden i fodbold. Datterselskabet LAN Colombia bliver en sidegevinst, som tilknyttet medlem af oneworld i slutningen af 2013.


Posted

in

by