RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Flere Dreamliner fly til Norwegian

  • Written by:

Af Kenneth Karskov

Det kan godt være at introduktionen af Dreamliner fly i Norwegians flåde ikke har været nem, men det afskrækker ikke det norske lavprisselskab fra at bestille flere eksemplarer af Boeings nyeste fly.

Bjørn Kjos og hans folk har således indgået aftale om yderligere to Dreamlinere, som leveres i første kvartal af 2016. Flyene er den nye model 787-9 Dreamliner, som er noget større end den, Norwegian i dag bruger på sine langdistanceruter.

10 langdistancefly i 2016

De to nye fly skal leases og efter planen sættes i drift første kvartal af 2016. Norwegian har i dag tre fly af typen 787-8 Dreamliner i flåden og yderligere fem i bestilling.

Dermed kommer selskabet foreløbig op på en flåde af 10 langdistancefly, hvoraf fire leveres i 2014, et i 2015 og to i 2016.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har sikret os vores to første fly af den nye model 787-9 Dreamliner. Dreamlineren er et fantastisk fly med høj passagerkomfort, lang rækkevidde og lavt brændstofforbrug,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Den større Dreamliner-model har plads til flere passagerer og er endnu mere brændstofeffektiv og miljøvenlig end 787-8-modellen. Boeing har allerede foretaget en række testflyvninger, og flytypen skal efter planen sættes i kommerciel trafik i løbet af 2014.

Fakta om Boeing 787-9 Dreamliner

  • Har plads til op mod 20 procent flere passagerer end 787-8
  • Seks meter (20 fod) længere end 787-8
  • Betydelig øget fragtkapacitet sammenlignet med 787-8
  • Otte procent lavere brændstofforbrug per sæde end dagens model, hvilket også sørger for tilsvarende lavere miljøudslip
  • Kan flyve længere end 787-8 (afhængig af kabinekonfigurationen)