KLM tester ny boarding-metode

Af Kenneth Karskov
Flyselskabet KLM tester i øjeblikket en ny metode, som skal gøre det nemmere og hurtigere at komme ombord på fly. Den nuværende måde at få passagererne ombord på flyet er ineffektivt. Flere steder i processen står folk i endeløse køer – først ved check af boardingkort, derefter i fingeren for at komme ombord på flyet og til sidst på selve flyet, hvor folk blokerer midtergangen mens de sætter sig til rette og får lagt bagagen op i boksene.

Frustrationer og forsinkelser

Det giver ikke kun frustrationer blandt passagererne, men kan også give forsinkelser, der er dyre for flyselskaberne. Derfor tester KLM ny en ny metode på ruter til tre europæiske destinationer med afgang fra Amsterdam Schiphol. Eksperter er tidligere kommet med forskellige teorier for optimal boarding, men KLM vil nu afprøve hvad de selv betegner som “en løsning, der sikrer en hurtigere og mere effektiv boarding”. Det vil ske på flyvninger fra Amsterdam til til henholdsvis Berlin, Budapest og Helsinki. Øvelsen går ud på, at passagerer ved vinduessæderne går ombord først, startende med passagererne fra bagest i flyet. Derefter går passagererne i midtersæderne ombord og til sidst alle dem med plads ved gangen. Tanken er, at denne nye måde at boarde fly på skal udvides til andre ruter i løbet af det kommende år.


Posted

in

by