Japan vokser mest fra Danmark

Af Kenneth Karskov
Finnair vokser på markedet for rejser fra Danmark til Japan, og samtlige japanske destinationer har oplevet en fremgang. Sammenlignet med året før er Tokyo gået frem med 4,5%, Osaka med 21% og Nagoya med +91%. “Det er altid den mest direkte og mest miljøvenlige vej via Helsinki med fleksible forbindelser fra København”, lyder det fra Finnairs chef i Danmark, Robert Öhrnberg. Finnair flyver dagligt til Tokyo, fire gange om ugen til Nagoya og fem gange om ugen til Osaka. Den store vækst er således udtryk for, at Finnair satte ekstra kapacitet ind på ruterne til Japan i 2013. Som helhed går det godt for Helsinki Lufthavn som gateway til Asien, hvor 1.746.644 passagerer i 2013 fløj fra Helsinki Lufthavn til Asien. Det er 126.000 flere i forhold til året før, viser helårsstatistik fra lufthavnsejeren Finavia. Finnairs hjemmebase forsvarer dermed stillingen som Nordeuropas største og hurtigst voksende gateway til det asiatiske marked. Det er især Finnairs benhårde satsning på Kina, der har smittet af, og således er trafikken til Kina steget med +16,3 %. Sydkorea er vækstet +9,7 %, Japan +9 % og Hongkong +4,8 %.


Posted

in

by