Nye medlemmer til oneworld

Af Kenneth Karskov
I dag indtræder US Airways og brasilianske TAM i oneworld alliancen, og kommer dermed i selskab med bl.a. British Airways, Finnair og airberlin. US Airways var indtil i går en del af Star Alliance, men i forbindelse med fusionen med American Airlines er der blevet sagt farvel til de gamle partnere, og goddag til de nye venner i oneworld alliancen. US Airways navnet vil dog forsvinde, da det fælles selskab fusionerer under navnet American Airlines.

SriLankan på vej ind i varmen

Flere flyselskaber er på vej ind i alliancen, og 1. maj får det indiske kontinent sit første medlem af  oneworld. Det drejer sig om SriLankan Airlines med base i Colombo på Sri Lanka. Selskabet flyver til 32 destinationer i 20 forskellige lande, og SriLankan Airlines tilfører oneworld to nye destinationer: Sri Lankas nye lufthavn Hambantota International (HRI) og Indiens Tiruchirapalli (TRZ).