RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet pĂĄ baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 mĂĄneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud pĂĄ stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Direkte fra Jylland til Kroatien

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Fra begyndelsen af juli bliver det for første gang muligt at flyve til kroatiske Split fra Billund og Aalborg.

I Danmark er det netop nu kun muligt at flyve til Split fra København. Derfor foregik rejsen med bil for størstedelen af de i alt 11.000 danskere, der i 2013 besøgte den kroatiske turistmagnet.

Fra juli bliver den store danske interesse belønnet med muligheden for at flyve til Split med SAS fra både Billund og Aalborg lufthavne.

Direkte fra Billund og Aalborg

”Vi kan se, at danskerne besøger Kroatien og særligt Split i langt større omfang end for bare få år siden. Derfor giver det god mening, at det nu bliver muligt at flyve direkte til Split fra både Aalborg og Billund. I begge tilfælde tager det mindre end to timer,“ siger Paul Sikic, der er vicedirektør for Kroatiens Turistråd i Skandinavien.

Kroatien er repræsenteret hele syv gange på UNESCO’s verdensarvsliste over bevaringsværdige steder og naturområder – heraf de tre i nærheden af Split. Blandt dem er det overdådige Diocletianus Palads, der blev bygget i 300-tallet af den romerske kejser Diocletian.

Split er desuden omgivet af flere idylliske øer som øen Brac, der råder over en af verdens smukkeste strande kaldet Zlatni Rat. Derforuden har Kroatien et af Europas reneste have i form af det krystalklare Adriaterhav.

Første afgang fra Aalborg Lufthavn til Split finder sted den 1. juli og fra Billund Lufthavn den 2. juli. Det er første gang nogensinde, at SAS flyver vestdanskerne på sommerferie.