RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Ventetid ved sikkerhedskontrollen i København: 3½ minut

Af Kenneth Karskov

Af med bæltet, op med computeren, ud med vandflasken, frem med toiletsagerne og tøm lommerne.

Sikkerhedskontrollen er den mindst attraktive del af en flyrejse – og et nødvendigt onde, der bare skal overstås. Helst hurtigt.

Og det går faktisk relativt hurtigt i Københavns Lufthavn med at få folk igennem sikkerhedskontrollen.

“En af grundene er at lufthavnen kontinuerligt måler ventetider med BlipTrack. Med hjælp fra dette system har Københavns Lufthavn reduceret den gennemsnitlige ventetid til kun 3,5 minut”, fortæller Christian Bugislaus Carstens, Marketing Manager, BLIP Systems.

Mobiler og tablets “sladrer”

Små sensorer sporer anonymt Bluetooth og WI-FI signaler, som passagerernes mobiltelefoner og tablets udsender. På den måde kan lufthavnene kortlægge passagernes færden og registrere flaskehalse, så mere personale kan indsættes, og passagererne kan få præcise oplysninger om, hvor lang ventetid, de skal regne med.

De indsamlede data fra sensorerne krypteres, hvilket gør det umuligt at relatere de indsamlede Bluetooth og Wi-Fi adresser på en mobil enhed til en person. Passagererne behøver derfor ikke at frygte, at deres bevægelser eller personlige oplysninger registreres, lover selskabet bag.

Samme system i Amsterdam, Dubai og Toronto

“Vi har i dag installeret vores løsning i cirka 20 lufthavne, heriblandt nogle af verdens største som Amsterdam, Dubai og Toronto og flere er på vej. Systemet hviler på, at Bluetooth og wi-fi bliver mere og mere udbredt i vores elektroniske udstyr.” fortæller administrerende direktør Peter Knudsen, BLIP Systems.

Security Service i Københavns Lufthavn er i øvrigt blevet kåret som den verdens bedste for andet år i træk. Hæderen er givet på baggrund på Skytrax’ indsamling af 12,8 millioner passagerers vurdering af 410 lufthavne verden over.

Ved samme lejlighed generobrede Københavns Lufthavn titlen som “Nordeuropas bedste lufthavn”.

Sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn