RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Ny Doha lufthavn slår dørene op

Fra d. 27. maj får passagerer med Qatar Airways glæde af Dohas nye lufthavn, Hamad International Airport (HIA). Den nye lufthavn, som ligger 4 km fra den gamle lufthavn, er i første omgang designet til at tage imod 30 millioner passagerer pr. år.

Hamad International Airports terminalbygning er 600.000 kvadratmeter stor med imponerende arkitektur, naturligt lysindfald og en stor mængde kunst skabt specielt til lufthavnen. Bygningen ligger ved Den Arabiske Golf, og arkitekturen er inspireret af havets rullende bølger.

Den energibesparende hovedterminal er lavet i et solresistentmateriale med fremspring, der giver skygge og beskytter mod solens varme og dermed minimerer energiforbruget.Bygningen er også udstyret med skærme, der justerer belysningen i henhold til det naturlige lys.

Hamad International Airport har 138 check-in skranker – 108 skranker til passagerer på Qatar Airways Economy Class og passagerer, der rejser med andre flyselskaber, 16 skranker til Qatar Airways Business Class og 14 skranker til passagerer på Qatar Airways First Class.