Europas bedste Business Class er i luften

Af Kenneth Karskov
Europas bedste Business Class er flyvende. Air France har netop sendt første Boeing 777 i luften med selskabets splinternye Business Class kabine, og dermed indtager franskmændene førerpositionen for luksusklassen i Europa. For Air France er det en noget uvant position, for selskabet har sakket agterud på de dyre pladser, hvor de har haft stole, der var et hak under konkurrenternes. Hvor andre selskaber har tilbudt Business Class sæder, der kunne trylles om til 180 grader flade senge, så har Air France indtil nu har en “skrå planker”.

180 grader flad seng

Den nye Air France Business Class kabine er baseret på samme stol som også ses hos det fem-stjernede flyselskab Cathay Pacific. Her er stolene opstillet med solo-sæder på alle vinduespladser og to sæder i midten af kabinen, så alle passagerer har adgang til mellemgangen. Det første fly med den nye kabine fløj til New York, og planen er, at selskabets 44 Boeing 777 til en start får den nye Business Class kabine, og derefter får Airbus A330 og Airbus 380 en tur. Air Frances aldrende Airbus 340 får til gengæld ikke den nye kabine, da tanken er, at disse fly skal udfases i takt med at nye fly bliver leveret.

Ny Economy Class og Premium Economy

Det er ikke kun Business Class der er helt ny, det samme gælder Economy Class og Premium Economy, som også begge er blevet opgraderet. Således er Air France nu i gang med at erstatte tæt ved 10.000 Economy Class sæder med nye, mere end 1.100 Premium Economy Class sæder og helt nøjagtigt 2.102 Business Class sæder skal også udskiftes. De nye kabiner vil være tilgængelig i slutningen af 2014 på ruter til Singapore, Jakarta, Tokyo-Haneda, Houston og Shanghai. Douala, Dubai og Sao Paulo får de nye kabiner tidligt i 2015 er planen.

Flere detaljer om La Premiére

Samtidig med premieren på den nye Business Class slipper også flere detaljer ud omkring Air Frances nye First Class. Det bliver den franske hotelkæde Accors luksusbrand Sofitel, der skal levere sengekonceptet Sofitel MyBed ombord på Air France. Målet er at opnå samme komfort ombord på flyet som på hotellet. “Som ambassadør for fransk elegance rundt om i verden er Sofitel glad for nu at kunne tilbyde Air Frances passagerer lige så skønne nætter ombord på flyet som på vores hoteller”, siger Senior Vice President, Global Marketing – Luxury & Upscale Brands Accor, Rick Harvey Lam. [caption id="attachment_5199" align="alignnone" width="615"]Air France First Class La Premiere kabine Den femstjernede hotelkæde Sofitel leverer dyne, pude og sengetøj til Air France La Prémiere[/caption]  


Posted

in

by