RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Kig ind i den splinternye Airbus A350XWB

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Om alt går efter planen, så bliver det første eksemplar af Airbus’ nye A350XWB leveret i slutningen af dette år, og derfor er det naturligt, at selskaberne begynder at fremvise billeder af de nye fly og kabiner.

Qatar Airways er launch-customer på flyet, som det mellemøstlige selskab har bestilt 80 eksemplarer af, og selskabet har derfor været ude og vise billeder frem af det nye fly i fuld bemaling.

Qatar-Airways-A350XWB-by-night

En række andre selskaber vil dog hurtigt følge trop og få leveret eksemplarer af Airbus’ seneste maskine. Sydamerikas LATAM Airlines Group – bestående af Brasiliens TAM og Chiles LAN – har således vist billeder af bl.a. deres Business Class.

Finnair bliver det første europæiske selskab til at få Airbus A350 flyet. Finnerne vil indsætte flyet i rutetrafik i løbet af næste år, men allerede nu har Finnair besluttet, hvordan indretningen skal være.

Sædekonfigurationen bliver 1+2+1 på Business Class, som indeholder 46 full-flat-sæder og 3+3+3 på Economy Class, hvoraf 43 sæder er dedikeret til Finnairs nye produkt, Finnair Comfort. I Finnairs version af flyet rummer det 297 passagerer.

 

la_350_j_2
Sådan vil der se ud på LATAM’s nye Airbus A350 på Business Class

To andre kunder, British Airways og Cathay Pacific, har endnu ikke meldt noget ud. Cathay Pacific – som i forvejen menes at have verdens bedste Business Class – har dog afsløret, at de kommer med en ny Business Class i forbindelse med at selskabet får de nye fly. Ligeledes får det asiatiske selskab en helt nydesignet Economy Class kabine.

For British Airways vedkommende florerer der i disse dage billeder på nettet af en sofa, der kan blive til en seng. Rygterne omtaler dette som det nye Club World (Business Class) sæde, men endnu er intet bekræftet.

Airbus A350 er  bygget i kompositmaterialer og er det mest brændstofbesparende i sin klasse. Kabinens aircondition udskifter luften hvert tredje minut, og lydniveauet om bord er betydeligt lavere i forhold til ældre flymodeller.

Finnair-A350-XWB-Business-class-cabin
Finnairs nye Business Class på Airbus A350XWB