Kig ind i den splinternye Airbus A350XWB

Af Kenneth Karskov

Om alt går efter planen, så bliver det første eksemplar af Airbus’ nye A350XWB leveret i slutningen af dette år, og derfor er det naturligt, at selskaberne begynder at fremvise billeder af de nye fly og kabiner.

Qatar Airways er launch-customer på flyet, som det mellemøstlige selskab har bestilt 80 eksemplarer af, og selskabet har derfor været ude og vise billeder frem af det nye fly i fuld bemaling.

Qatar-Airways-A350XWB-by-night

En række andre selskaber vil dog hurtigt følge trop og få leveret eksemplarer af Airbus’ seneste maskine. Sydamerikas LATAM Airlines Group – bestående af Brasiliens TAM og Chiles LAN – har således vist billeder af bl.a. deres Business Class.

Finnair bliver det første europæiske selskab til at få Airbus A350 flyet. Finnerne vil indsætte flyet i rutetrafik i løbet af næste år, men allerede nu har Finnair besluttet, hvordan indretningen skal være.

Sædekonfigurationen bliver 1+2+1 på Business Class, som indeholder 46 full-flat-sæder og 3+3+3 på Economy Class, hvoraf 43 sæder er dedikeret til Finnairs nye produkt, Finnair Comfort. I Finnairs version af flyet rummer det 297 passagerer.

 

la_350_j_2
Sådan vil der se ud på LATAM’s nye Airbus A350 på Business Class

To andre kunder, British Airways og Cathay Pacific, har endnu ikke meldt noget ud. Cathay Pacific – som i forvejen menes at have verdens bedste Business Class – har dog afsløret, at de kommer med en ny Business Class i forbindelse med at selskabet får de nye fly. Ligeledes får det asiatiske selskab en helt nydesignet Economy Class kabine.

For British Airways vedkommende florerer der i disse dage billeder på nettet af en sofa, der kan blive til en seng. Rygterne omtaler dette som det nye Club World (Business Class) sæde, men endnu er intet bekræftet.

Airbus A350 er  bygget i kompositmaterialer og er det mest brændstofbesparende i sin klasse. Kabinens aircondition udskifter luften hvert tredje minut, og lydniveauet om bord er betydeligt lavere i forhold til ældre flymodeller.

Finnair-A350-XWB-Business-class-cabin
Finnairs nye Business Class på Airbus A350XWB