RSS

Kig ind i den splinternye Airbus A350XWB

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Om alt går efter planen, så bliver det første eksemplar af Airbus’ nye A350XWB leveret i slutningen af dette år, og derfor er det naturligt, at selskaberne begynder at fremvise billeder af de nye fly og kabiner.

Qatar Airways er launch-customer på flyet, som det mellemøstlige selskab har bestilt 80 eksemplarer af, og selskabet har derfor været ude og vise billeder frem af det nye fly i fuld bemaling.

Qatar-Airways-A350XWB-by-night

En række andre selskaber vil dog hurtigt følge trop og få leveret eksemplarer af Airbus’ seneste maskine. Sydamerikas LATAM Airlines Group – bestående af Brasiliens TAM og Chiles LAN – har således vist billeder af bl.a. deres Business Class.

Finnair bliver det første europæiske selskab til at få Airbus A350 flyet. Finnerne vil indsætte flyet i rutetrafik i løbet af næste år, men allerede nu har Finnair besluttet, hvordan indretningen skal være.

Sædekonfigurationen bliver 1+2+1 på Business Class, som indeholder 46 full-flat-sæder og 3+3+3 på Economy Class, hvoraf 43 sæder er dedikeret til Finnairs nye produkt, Finnair Comfort. I Finnairs version af flyet rummer det 297 passagerer.

 

la_350_j_2
Sådan vil der se ud på LATAM’s nye Airbus A350 på Business Class

To andre kunder, British Airways og Cathay Pacific, har endnu ikke meldt noget ud. Cathay Pacific – som i forvejen menes at have verdens bedste Business Class – har dog afsløret, at de kommer med en ny Business Class i forbindelse med at selskabet får de nye fly. Ligeledes får det asiatiske selskab en helt nydesignet Economy Class kabine.

For British Airways vedkommende florerer der i disse dage billeder på nettet af en sofa, der kan blive til en seng. Rygterne omtaler dette som det nye Club World (Business Class) sæde, men endnu er intet bekræftet.

Airbus A350 er  bygget i kompositmaterialer og er det mest brændstofbesparende i sin klasse. Kabinens aircondition udskifter luften hvert tredje minut, og lydniveauet om bord er betydeligt lavere i forhold til ældre flymodeller.

Finnair-A350-XWB-Business-class-cabin
Finnairs nye Business Class på Airbus A350XWB

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…