Singapore Airlines lancerer nyt flyselskab

Af Kenneth Karskov
Det skyder op med nye flyselskaber rundt omkring i verden, så hvorfor er det interessant, når der starter et nyt selskab i Indien? Fordi mægtige Singapore Airlines står bag. Sammen med det indiske konglomerat Tata Group (der bl.a. ejer Jaguar) lancerer de flyselskabet Vistara i oktober. Endnu mere interessant er det, at i modsætning til trenden – som går mod lavpris – så bliver det nye selskab et full-service selskab.Målgruppen er de forretningsrejsende, omend der hverken er meldt specifikke priser, ruter eller servicekoncepter ud. Flyselskabet planlægger en flåde på 20 fly fra Airbus 320 familien ved udgangen af selskabets femte år. Denne særprægende udmelding hænger nøje sammen med en regel i indisk luftfart, der tilsiger, at nye flyselskaber skal have fløjet indenrigs i Indien i minimum fem år samt have en flåde på mindst tyve fly, førend de må begynde at flyve udenrigsruter. Indien oplever stor bevågenhed fra flybranchen på grund af landets enorme potentiale, og Vistara er da heller ikke Tata gruppens eneste flyselskab. Tidligere i år lancerede selskabet AirAsia India i samarbejde med AirAsias moderselskab.  


Posted

in

by