Ryanair åbner i København

Af Kenneth Karskov
Efter flere års tilløb sker det endelig: Ryanair placerer et fly i Kastrup og starter ruter fra Københavns Lufthavn til London, Milano og Warszawa d. 26. marts 2015. Ryanair lover flere ruter fra København ved udgangen af næste år, når selskabet placerer yderligere tre fly i deres nye københavnske base. Ryanair har tidligere primært benyttet sig af sekundære lufthavne, og derfor haft ruter til og fra Malmø – der i begyndelsen blev præsenteret som “Copenhagen East” – i stedet for til Kastrup.

Til sekundære lufthavne

Ryanair har dog ændret på den strategi og begynder at søge trafik i de store hovedlufthavne. I forlængelse af den strategi lukker Ryanair de sidste ruter fra Malmø og skifter til Københavns Lufthavn. Det hører dog med til historien, at Ryanair nok flyver fra Kastrup, men det bliver ikke til hovedlufthavnene i hverken London, Milano eller Warszawa. London-ruten vil gå til Luton lufthavnen, mens Milano ruten lander i Bergamo (BGY) og ikke i en af de to Milano lufhavne Malpensa (MXP) eller Linate (LIN). Ligeledes vil Warszawa ruten gå til lavprislufthavnen Modlin (WMI), og ikke til Warszawas Chopin lufthavn. Ryanair transporterer årligt over 80 millioner passagerer, og ruterne fra København forventes at bidrage med en million passagerer årligt. Ryanair vil benytte CPH Go terminalen, som i dag fortrinsvis bliver brugt af konkurrenten easyJet. Dermed kommer de to lavprismastodonter til at stå side om side i Københavns Lufthavn.


Posted

in

by