RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Karup: Norwegian lukker – DAT åbner

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den 27. marts lukker Norwegian ruten mellem København og Karup, men allerede to dage efter starter DAT med flyvninger på selvsamme rute.

Da Norwegian gjorde sit indtog i Danmark, var dansk indenrigsflyvning en del af satsningen og ruten til Karup blev anset som værende en vigtig brik i spillet, men nu er den del af eventyret snart slut

For de rejsende vil det dog ikke blive den store omvæltning. DAT har været lejet ind af Norwegian til at flyve mellem Karup og København det sidste års tid.

Ingen stor omvæltning for rejsende

”Da Norwegian meddelte os, at de ville stoppe på ruten, gik vi straks i gang med at se på mulighederne for selv at overtage den,” fortæller Jesper Rungholm, CEO i DAT.

”Vi har først og fremmest valgt at starte ruten, fordi der fortsat er behov for en forbindelse mellem Midtjylland og hovedstaden. Og så har vi den kapacitet, som passer til passagergrundlaget,” fortæller han.

DAT vil have to fly stationeret i Karup. Det betyder optimale afgangstider for de rejsende, med første afgang kl. 06.40 fra Karup og sidste afgang kl. 22.30 fra København.

Op til seks gange dagligt

”Vi har indgået en interline-aftale med SAS og det betyder, at man kan købe billetter fra de destinationer, som DAT flyver fra, og direkte videre ud til andre destinationer med SAS. Der er tale om en fuld interline-aftale med billetsamarbejde, bagage-gennemcheck, hjælp ved driftsforstyrrelser og ufrivillige overnatninger, gennemgangspriser og fuld service til børn, som rejser alene (UM),” forklarer Jesper Rungholm.

”Ruten vil både blive betjent af en MD83 med plads til 165 passagerer og en ATR72 med plads til 66 passagerer. På hverdage vil der være 6 rotationer fordelt over hele dagen, mens der fordelt over weekenden vil være 5 rotationer,” slutter han.

DAT flyver i forvejen på indenrigsruten mellem København og Rønne på Bornholm, samt charterflyvninger og norske indenrigsflyvninger.