RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Karup: Norwegian lukker – DAT åbner

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den 27. marts lukker Norwegian ruten mellem København og Karup, men allerede to dage efter starter DAT med flyvninger på selvsamme rute.

Da Norwegian gjorde sit indtog i Danmark, var dansk indenrigsflyvning en del af satsningen og ruten til Karup blev anset som værende en vigtig brik i spillet, men nu er den del af eventyret snart slut

For de rejsende vil det dog ikke blive den store omvæltning. DAT har været lejet ind af Norwegian til at flyve mellem Karup og København det sidste års tid.

Ingen stor omvæltning for rejsende

”Da Norwegian meddelte os, at de ville stoppe på ruten, gik vi straks i gang med at se på mulighederne for selv at overtage den,” fortæller Jesper Rungholm, CEO i DAT.

”Vi har først og fremmest valgt at starte ruten, fordi der fortsat er behov for en forbindelse mellem Midtjylland og hovedstaden. Og så har vi den kapacitet, som passer til passagergrundlaget,” fortæller han.

DAT vil have to fly stationeret i Karup. Det betyder optimale afgangstider for de rejsende, med første afgang kl. 06.40 fra Karup og sidste afgang kl. 22.30 fra København.

Op til seks gange dagligt

”Vi har indgået en interline-aftale med SAS og det betyder, at man kan købe billetter fra de destinationer, som DAT flyver fra, og direkte videre ud til andre destinationer med SAS. Der er tale om en fuld interline-aftale med billetsamarbejde, bagage-gennemcheck, hjælp ved driftsforstyrrelser og ufrivillige overnatninger, gennemgangspriser og fuld service til børn, som rejser alene (UM),” forklarer Jesper Rungholm.

”Ruten vil både blive betjent af en MD83 med plads til 165 passagerer og en ATR72 med plads til 66 passagerer. På hverdage vil der være 6 rotationer fordelt over hele dagen, mens der fordelt over weekenden vil være 5 rotationer,” slutter han.

DAT flyver i forvejen på indenrigsruten mellem København og Rønne på Bornholm, samt charterflyvninger og norske indenrigsflyvninger.