Her er flyselskaberne, der IKKE serverer alkohol

Nogle af dem vil du aldrig komme til at flyve med, men to af dem flyver til og fra København. Se listen med de tørlagte flyselskaber.

Af Kenneth Karskov

Indrømmet, jeg nyder gerne et glas vin eller en øl til maden under en lang flyvetur. Ikke at det er det vigtigste i verden – jeg har gennemført mange flyture uden at røre alkohol – men det er rart at sidde dér og slappe af, mens man stikker lidt til maden, kigger på en film og nyder et glas vin.

Stort set alle internationale flyselskaber serverer alkohol på de lange ture – nogle ser det endda som en indtægtskilde og tager penge for det – men der findes få undtagelser, hvor du kommer til at kigge langt efter alkohol.

Måske ikke overraskende, så hører de tørlagte selskaber hjemme i de overvejende muslimske lande, men det er ikke en tommelfingerregel, der virker.

Tag lande som Emiraterne og Qatar, hvor det kun er muligt at finde alkohol på hoteller og udvalgte restauranter. Ingen almindelige butikker sælger alkohol i disse lande, men hos deres respektive flyselskaber er der ingen smalle steder, og fri bar med øl, vin og spiritus ad libitium er standard hos både Emirates, Etihad og Qatar Airways.

Listen herunder fortæller dig, hvilke af de store flyselskaber, der IKKE serverer øl, vin eller spiritus ombord.

Egyptair

Egyptens nationale flyselskab serverer IKKE alkohol. Egyptair flyver direkte fra København til Egyptens hovedstad Cairo, og herfra videre ud i verden. Ofte har Egyptair billige flybilletter til Bangkok med et kortere stop i Cairo, men altså ingen alkohol ombord.

På nettet findes rapporter fra passagerer, der selv har medbragt alkohol, som de har nydt på flyet, men dette er ikke officiel politik fra flyselskabets side.

Pakistan International Airlines

PIA – som Pakistan International Airlines ofte bliver forkortet – serverer IKKE alkohol. PIA flyver fra København til Islamabad og Lahore med en Boeing 777. Alkohol blev bandlyst i Pakistan i halvfjerserne, og siden da har det heller ikke været at finde ombord på de pakistanske fly.

Mahan Air

Mahan Air har en overgang haft en rute mellem København til Teheran. På turen med selskabets Airbus fly kan du glæde dig over gode juicer, men IKKE noget med alkohol. Mahan Air blev etableret som det første privatejede flyselskab i Iran i 1992 og udover ruter indenrigs i Iran og til nabolandene, så flyver selskabet også til en række europæiske rejsemål.

Iran Air

Iran Air har tidligere fløjet til København, men gør det ikke længere. Skulle du komme ombord på et af selskabets fly via andre lufthavne, så skal du ikke forvente at få serveret alkohol ombord.

Saudia (tidl. Saudi Arabian Airlines)

Det nationale flyselskab fra Saudi-Arabien med hovedsæde i lufthavnen i Jeddah serverer IKKE alkohol ombord. Så der er ingen øl og vin til maden eller en cognac til kaffen.

Saudia er også kendt for at have indrettet deres store fly med bederum. Her har selskabet taget en række Economy Class sæder ud og erstattet det med et religiøst område, der er afskærmet fra resten af kabinen med gardiner.

Saudia er medlem af SkyTeam alliancen, og dermed i selskab med KLM, Air France, Alitalia, Delta og flere andre.

Læs mere om oplevelsen med Saudia her (LINK): Test: Ombord på Saudia til Jeddah i Saudi-Arabien

Royal Brunei Airlines

Royal Brunei Airlines skiller sig ud fra de øvrige selskaber nævnt her i listen ved ikke at have hjemmebane i Mellemøsten – men i Asien. Flyselskabet fra det lille sultanat Brunei serverer IKKE alkohol ombord på selskabets fly.

Typisk er der ikke mange danske rejsende, som flyver med Royal Brunei Airlines, men selskabet flyver til London, hvor mange passagerer vælger selskabet som et billigt alternativ på flyture til Bangkok, Melbourne eller Kuala Lumpur, hvor Royal Brunei Airlines har meget konkurrencedygtige priser.

Kuwait Airways

Ved udgangen af 2013 havde Kuwaits Airways den ældste flyflåde i Mellemøsten. Selskabet får tilmed generelt dårlige anmeldelser af passagerer på nettets mange flyfora.

Så der kunne godt være brug for noget til at drukne sorgerne i, men Kuwaits statsejede flyselskab serverer IKKE alkohol på flyturen.

Er du nysgerrig på oplevelsen ombord på Kuwait Airways, så læs denne anmeldelse: “Test: Kuwait Airways på Economy Class