RSS

Her er flyselskaberne, der IKKE serverer alkohol

  • Written by:

Nogle af dem vil du aldrig komme til at flyve med, men to af dem flyver til og fra København. Se listen med de tørlagte flyselskaber.

Af Kenneth Karskov

Indrømmet, jeg nyder gerne et glas vin eller en øl til maden under en lang flyvetur. Ikke at det er det vigtigste i verden – jeg har gennemført mange flyture uden at røre alkohol – men det er rart at sidde dér og slappe af, mens man stikker lidt til maden, kigger på en film og nyder et glas vin.

Stort set alle internationale flyselskaber serverer alkohol på de lange ture – nogle ser det endda som en indtægtskilde og tager penge for det – men der findes få undtagelser, hvor du kommer til at kigge langt efter alkohol.

Måske ikke overraskende, så hører de tørlagte selskaber hjemme i de overvejende muslimske lande, men det er ikke en tommelfingerregel, der virker.

Tag lande som Emiraterne og Qatar, hvor det kun er muligt at finde alkohol på hoteller og udvalgte restauranter. Ingen almindelige butikker sælger alkohol i disse lande, men hos deres respektive flyselskaber er der ingen smalle steder, og fri bar med øl, vin og spiritus ad libitium er standard hos både Emirates, Etihad og Qatar Airways.

Listen herunder fortæller dig, hvilke af de store flyselskaber, der IKKE serverer øl, vin eller spiritus ombord.

Egyptair

Egyptens nationale flyselskab serverer IKKE alkohol. Egyptair flyver direkte fra København til Egyptens hovedstad Cairo, og herfra videre ud i verden. Ofte har Egyptair billige flybilletter til Bangkok med et kortere stop i Cairo, men altså ingen alkohol ombord.

På nettet findes rapporter fra passagerer, der selv har medbragt alkohol, som de har nydt på flyet, men dette er ikke officiel politik fra flyselskabets side.

Pakistan International Airlines

PIA – som Pakistan International Airlines ofte bliver forkortet – serverer IKKE alkohol. PIA flyver fra København til Islamabad og Lahore med en Boeing 777. Alkohol blev bandlyst i Pakistan i halvfjerserne, og siden da har det heller ikke været at finde ombord på de pakistanske fly.

Mahan Air

Mahan Air har en overgang haft en rute mellem København til Teheran. På turen med selskabets Airbus fly kan du glæde dig over gode juicer, men IKKE noget med alkohol. Mahan Air blev etableret som det første privatejede flyselskab i Iran i 1992 og udover ruter indenrigs i Iran og til nabolandene, så flyver selskabet også til en række europæiske rejsemål.

Iran Air

Iran Air har tidligere fløjet til København, men gør det ikke længere. Skulle du komme ombord på et af selskabets fly via andre lufthavne, så skal du ikke forvente at få serveret alkohol ombord.

Saudia (tidl. Saudi Arabian Airlines)

Det nationale flyselskab fra Saudi-Arabien med hovedsæde i lufthavnen i Jeddah serverer IKKE alkohol ombord. Så der er ingen øl og vin til maden eller en cognac til kaffen.

Saudia er også kendt for at have indrettet deres store fly med bederum. Her har selskabet taget en række Economy Class sæder ud og erstattet det med et religiøst område, der er afskærmet fra resten af kabinen med gardiner.

Saudia er medlem af SkyTeam alliancen, og dermed i selskab med KLM, Air France, Alitalia, Delta og flere andre.

Læs mere om oplevelsen med Saudia her (LINK): Test: Ombord på Saudia til Jeddah i Saudi-Arabien

Royal Brunei Airlines

Royal Brunei Airlines skiller sig ud fra de øvrige selskaber nævnt her i listen ved ikke at have hjemmebane i Mellemøsten – men i Asien. Flyselskabet fra det lille sultanat Brunei serverer IKKE alkohol ombord på selskabets fly.

Typisk er der ikke mange danske passagerer, som flyver med Royal Brunei Airlines, men selskabet flyver til London, hvor mange passagerer vælger selskabet som et billigt alternativ på rejser til f.eks. Bangkok, Melbourne eller Kuala Lumpur, hvor Royal Brunei Airlines har meget konkurrencedygtige priser.

Kuwait Airways

Ved udgangen af 2013 havde Kuwaits Airways Mellemøstens ældste flyflåde. Selskabet får tilmed generelt dårlige anmeldelser af passagerer på nettets mange flyfora, og der bliver ikke serveret noget til at drukne sorgerne i. Kuwaits statsejede flyselskab serverer IKKE alkohol på flyturen.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…