British Airways vil have danske kvindelige piloter

Af Kenneth Karskov
På verdensbasis udgør kvindelige piloter kun fire procent af de samlede 130.000 piloter. British Airways oplever at antallet af kvindelige ansøgere er stigende, men stadig kun 200 af deres 3500 piloter er kvinder, og selskabet vil nu have flere danske kvinder til at styre ​​flyet. ”Der er stort behov for flere kvindelige piloter de nærmeste år, så jeg håber, at flere kvinder med drømme om at blive pilot vil ansøge hos British Airways Future Pilot Programme 2015”, siger Peter Rasmussen, Nordeuropachef for British Airways. En af de kvindelige piloter er Helen McNamara, som er pilot for British Airways og har været det i 14 år. Ligesom Peter Rasmussen opfordrer hun kvinder til at blive piloter for den britiske flyselskab. ”Det var faktisk et tilfælde, at jeg blev pilot. Jeg kendte ingen piloter, og ingen i min omgangskreds var pilot, da jeg søgte jobbet, men jeg tænkte, at det kunne være noget for mig. Jeg elsker mit job, og jeg vil glædeligt anbefale enhver kvinde at søge jobbet som pilot,” siger Helen McNamara. British Airways’ pilotuddannelse tager 18 måneder og er åben for alle mellem 18 og 55 år. Flyselskabet har brug for ca. 4.000 piloter i år, hvilket er mere end nogensinde før. I den forbindelse søger British Airways omkring 100 nye pilot-kadetter. Håbefulde kandidater fra hele Europa kan ansøge om en af ​​de 100 pladser. Ansøgningsperioden løber frem til 8. marts 2015. De ansatte kandidater får uddannelsen finansieret ved at arbejde som pilot hos British Airways efter gennemført uddannelse og eksamen. Uddannelsen sker på en af pilotskolerne i Oxford, Southampton eller Jerez i Spanien. En del af uddannelsen finder også sted i New Zealand eller Arizona, USA. Læs mere om pilotuddannelse i British Airways her: www.britishairways.com/careers/futurepilot/futurepilot_home.shtml


Posted

in

by