RSS

BREAKING NEWS

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

Ny Dreamliner rute til København

Af Kenneth Karskov // ]>Københavns Lufthavn får ny Dreamliner-rute - endda med et helt nyt selskab. Det e…

  • 1
  • 2
  • 3

Kinesiske charterfly til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flere tusinde kinesiske charter-gæster flyver til København til efteråret. Det er selskabet Beijing Capital Airlines, der begynder flyvninger fra Beijing og Hangzhou til København.

Københavns Lufthavn har igennem længere tid arbejdet for at få de kinesiske flyselskaber til at få øjnene op for København, og til efteråret sker det endelig i form af charterflyvninger med det relativt ukendte flyselskab Capital Airlines i september og oktober.

”Lige som danskere ofte flyver med SAS til Kina, fordi de kender selskabet, så foretrækker kinesere i endnu højere grad at flyve med kinesiske selskaber”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Flyvninger vil bringe 3.500 kinesiske chartergæster fra Beijing og Hangzhou til Danmark. Ifølge VisitDenmarks beregningsmodeller bruger kinesiske turister og forretningsrejsende typisk 2.000,- i døgnet, hvilket er to-tre gange så mange penge som den gennemsnitlige turist.

Beijing Capital Airlines råder over 140 fly og har hidtil primært fløjet indenrigs i Kina til enkelte destinationer i Asien. Ruten til København vil i første omgang være en prøveballon, men opfattelsen er, at hvis resultaterne er positive vil selskabet vækste markedet.

”Vi fokuserer på turismemarkedet, så derfor vil vi åbne flere oversøiske ruter,” siger Xu Xin, CEO for Beijing Capital Airlines, der fortæller, at selskabet i de kommende fem år vil erhverve mindst 30 langdistancefly.

Fra kinesisk perspektiv er disse flyvninger interessante, fordi det det markerer et skifte fra blot fem kinesiske flyselskaber, der flyver oversøisk (Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Sichuan Airlines og Hainan Airlines) til syv, når Xiamen Airlines begynder flyvninger til Amsterdam og Sydney samt Beijing Capital Airlines med ruter til København og Helsinki.

København var den 13. største europæiske destination fra Kina i 2014, men kun SAS flyver direkte mellem Danmark og Kina. Air China planlagde i 2012 at genåbne selskabets rute mellem København og Beijing med fire ugentlige flyvninger, men ruten kom aldrig igang.