RSS

Kinesiske charterfly til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flere tusinde kinesiske charter-gæster flyver til København til efteråret. Det er selskabet Beijing Capital Airlines, der begynder flyvninger fra Beijing og Hangzhou til København.

Københavns Lufthavn har igennem længere tid arbejdet for at få de kinesiske flyselskaber til at få øjnene op for København, og til efteråret sker det endelig i form af charterflyvninger med det relativt ukendte flyselskab Capital Airlines i september og oktober.

”Lige som danskere ofte flyver med SAS til Kina, fordi de kender selskabet, så foretrækker kinesere i endnu højere grad at flyve med kinesiske selskaber”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Flyvninger vil bringe 3.500 kinesiske chartergæster fra Beijing og Hangzhou til Danmark. Ifølge VisitDenmarks beregningsmodeller bruger kinesiske turister og forretningsrejsende typisk 2.000,- i døgnet, hvilket er to-tre gange så mange penge som den gennemsnitlige turist.

Beijing Capital Airlines råder over 140 fly og har hidtil primært fløjet indenrigs i Kina til enkelte destinationer i Asien. Ruten til København vil i første omgang være en prøveballon, men opfattelsen er, at hvis resultaterne er positive vil selskabet vækste markedet.

”Vi fokuserer på turismemarkedet, så derfor vil vi åbne flere oversøiske ruter,” siger Xu Xin, CEO for Beijing Capital Airlines, der fortæller, at selskabet i de kommende fem år vil erhverve mindst 30 langdistancefly.

Fra kinesisk perspektiv er disse flyvninger interessante, fordi det det markerer et skifte fra blot fem kinesiske flyselskaber, der flyver oversøisk (Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Sichuan Airlines og Hainan Airlines) til syv, når Xiamen Airlines begynder flyvninger til Amsterdam og Sydney samt Beijing Capital Airlines med ruter til København og Helsinki.

København var den 13. største europæiske destination fra Kina i 2014, men kun SAS flyver direkte mellem Danmark og Kina. Air China planlagde i 2012 at genåbne selskabets rute mellem København og Beijing med fire ugentlige flyvninger, men ruten kom aldrig igang.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…