Østeuropæisk lavprisselskab med gigant-ordre hos Airbus

Af Kenneth Karskov
Wizz Air er for Øst- og Centraleuropa hvad Norwegian er for de skandinaviske lande: Områdets store, ambitiøse lavprisselskab, der i øjeblikket er i færd med at sprede sine vinger og blive en seriøs spiller på markedet. Wizz Air glider lidt under radaren i Danmark, hvor selskabet flyver fra Billund til Vilnius i Litauen og Gdansk i Polen, men nu har selskabet bekræftet en ordre på 110 eksemplarer af Airbus flyet A321NEO. Det er den største enkelte ordre på denne model i Airbus’ historie, og dermed kan det i Danmark relativt ukendte flyselskab meget vel blive en spiller danske rejsende vil se mere til i fremtiden. “Denne ordre vil gøre os i stand til at opbygge en stærk markedsposition i Central- og Østeuropa. Det giver os samtidig fleksibilitet i forhold til at matche flåden til vores vækstambitioner”, udtaler József Váradi, øverste direktør i Wizz Air. Wizz Air har i dag 63 Airbus fly, der pisker rundt til 380 destinationer fra 22 baser. Udover ruterne til Billund, så operer Wizz Air også ruter fra Malmø lufthavn – tæt på København – til Nis, Poznan, Skopje, Sofia, Tuzla (Bosnien), Warszawa og Vilnius.


Posted

in

by