RSS

Reportage: Ombord på den første A380 til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Emirates er landet i Københavns Lufthavn med verdens største passagerfly og Flybrancen.dk’s korrespondent Martin Fiil Hildebrandt Andersen var med på jomfruturen fra Dubai til København på Business Class.

Emirates A380 2

1. december var længe imødeset af små børn, der tålmodigt har ventet på at nissen ville lægge den første pakke i sokken, og af flyentusiaster og rejsende, der endelig kunne se verdens største passagerfly – Airbus A380 – i Københavns Lufthavn.

Emirates A380 1

Ombord på dobbeltdækkerflyet fra Dubai til Københavner er der 58 Business Class sæder på det øverste dæk. Det er i dette sæde, at Flybranchen.dk’s korrespondent kan tage plads, og nyde de næste mange timers luksus i luften.

Emirates 6

Emirates har fløjet fra Købenavn siden august 2011. Først med en Airbus A330-200 med 236 sæder, der senere blev opgraderet til en Boeing 777-300 ER med plads til 428 passagerer og til verdens største passagerfly Airbus A380-800 med plads til 615 passagerer.

Emirates 10

Passagerne på Business Class har egen minibar med soft drinks ved sædet, og flyet er indrettet med det ypperste indenfor underholdningssystemer. Emirates’ ICE system indeholder timevis af underholdning med mere end 2000 kanaler.

Emirates 7

På ruten fra Dubai til København bliver der serveret morgenmad og senere frokost. Begge dele er en større omgang og især frokosten indholder mange valgmuligheder til både for- og hovedret.

Supper eller arabisk mezze eller tun til forret? Forretten bliver efterfulgt af en salat og så hovedretten, som enten er oksekød, rejer eller kylling. Derefter kommer der en dessert på bordet, og er der lyst til en cognac til kaffen er det heller ikke noget problem.

Emirates 4

Passagererne på Business Class kan ikke blot smovse i lækker mad og champagne samt nyde godt af en stol, der kan foldes ud til en seng.

Samtidig får de rejsende på de dyre pladser også adgang til Emirates’ berømte Onboard Lounge, en fuldt udstyret bar hvor passagerer på Business Class kan hygge sig i 40.000 fods højde.

Emirates A380 3

Barområdet rummer også en sofa, for ingen skal føle sig “låst” til sit sæde undervejs – hvis man altså rejser på Business Class.

Der er rig mulighed for at spadsere rundt på det enorme fly og nyde en drinks i 10.000 meters højde – siddende ved baren eller i lædersofaen.

Emirates 9

Den A380, som Emirates har indsat på ruten fra København, er selskabets første A380 konfigureret med to klasser og med plads til 615 passagerer. Flyets øverste dæk er indrettet med 58 flatbed sæder på Business Class og 120 sæder på Economy Class, mens der på nederste dæk findes 437 Economy Class sæder.

Alle fotos: Martin Fiil Hildebrandt Andersen

 

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…