Reportage: Ombord på den første A380 til København

Af Kenneth Karskov
Emirates er landet i Københavns Lufthavn med verdens største passagerfly og Flybrancen.dk’s korrespondent Martin Fiil Hildebrandt Andersen var med på jomfruturen fra Dubai til København på Business Class. Emirates A380 2 1. december var længe imødeset af små børn, der tålmodigt har ventet på at nissen ville lægge den første pakke i sokken, og af flyentusiaster og rejsende, der endelig kunne se verdens største passagerfly – Airbus A380 – i Københavns Lufthavn. Emirates A380 1 Ombord på dobbeltdækkerflyet fra Dubai til Københavner er der 58 Business Class sæder på det øverste dæk. Det er i dette sæde, at Flybranchen.dk’s korrespondent kan tage plads, og nyde de næste mange timers luksus i luften. Emirates 6 Emirates har fløjet fra Købenavn siden august 2011. Først med en Airbus A330-200 med 236 sæder, der senere blev opgraderet til en Boeing 777-300 ER med plads til 428 passagerer og til verdens største passagerfly Airbus A380-800 med plads til 615 passagerer. Emirates 10 Passagerne på Business Class har egen minibar med soft drinks ved sædet, og flyet er indrettet med det ypperste indenfor underholdningssystemer. Emirates’ ICE system indeholder timevis af underholdning med mere end 2000 kanaler. Emirates 7 På ruten fra Dubai til København bliver der serveret morgenmad og senere frokost. Begge dele er en større omgang og især frokosten indholder mange valgmuligheder til både for- og hovedret. Supper eller arabisk mezze eller tun til forret? Forretten bliver efterfulgt af en salat og så hovedretten, som enten er oksekød, rejer eller kylling. Derefter kommer der en dessert på bordet, og er der lyst til en cognac til kaffen er det heller ikke noget problem. Emirates 4 Passagererne på Business Class kan ikke blot smovse i lækker mad og champagne samt nyde godt af en stol, der kan foldes ud til en seng. Samtidig får de rejsende på de dyre pladser også adgang til Emirates’ berømte Onboard Lounge, en fuldt udstyret bar hvor passagerer på Business Class kan hygge sig i 40.000 fods højde. Emirates A380 3 Barområdet rummer også en sofa, for ingen skal føle sig “låst” til sit sæde undervejs – hvis man altså rejser på Business Class. Der er rig mulighed for at spadsere rundt på det enorme fly og nyde en drinks i 10.000 meters højde – siddende ved baren eller i lædersofaen. Emirates 9 Den A380, som Emirates har indsat på ruten fra København, er selskabets første A380 konfigureret med to klasser og med plads til 615 passagerer. Flyets øverste dæk er indrettet med 58 flatbed sæder på Business Class og 120 sæder på Economy Class, mens der på nederste dæk findes 437 Economy Class sæder.

Alle fotos: Martin Fiil Hildebrandt Andersen

 


Posted

in

by