Københavns Lufthavn set fra luften (Foto: Kenneth Karskov)

1 mio flere passagerer i Københavns Lufthavn

26 millioner passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn sidste år. Det er en million flere end året før.

Af Kenneth Karskov
December satte rekord med knap 2 millioner passagerer, og dermed lander Københavns Lufthavn på 26.610.332 passagerer, der rejste til og fra Københavns Lufthavn i 2015. Ifølge administrerende direktør, Thomas Woldbye, er en af årsagerne til den høje vækst flere rejsende på de lange ruter. ”Antallet af lange ruter til og fra København er fordoblet i løbet af det seneste tiår, og alene sidste år kom der fem nye interkontinentale destinationer på vores rutekort”, forklarer han. I løbet af 2015 har Norwegian bl.a. startet direkte ruter til Las Vegas, Puerto Rico og de Vestindiske øer. Samtidig er Qatar Airways gået op til to daglige afgange og Emirates har introduceret verdens største passagerfly Airbus A380. “De lange ruter vokser betydeligt hurtigere end gennemsnittet, og vi har derfor udvidet Finger C til at håndtere de mange flere rejsende, ligesom vi har udvidet landingsbanen, så vi nu kan håndtere de allerstørste fly som Airbus A380, der netop er begyndt daglige flyvninger til København i december”, siger Thomas Woldbye. Københavns Lufthavn har i mange år arbejdet for at øge antallet af rejsende til Danmark, og syv ud af 10 af de nye rejsende i 2015 var også netop turister og forretningsrejsende, der besøger Danmark.


Posted

in

by