2015 var et godt år for Billund Lufthavn

Af Kenneth Karskov
Flere passagerer, større overskud og flere nye ruter. 2015 var et godt år for den store jyske lufthavn, og det er især udenrigstrafikken som vokser. For sjette år i træk steg passagertallet i Billund Lufthavn, der tog imod 2.909.231 rejsende, hvilket er en stigning på 2%, Udenrigsruterne stod for 1.893.745 rejsende. Billund Lufthavn A/S kom i 2015 ud med et overskud på DKK 43,6 mio. – en forbedring på DKK 22,1 mio. i forhold til 2014. ”De mange nyheder, der kom i første halvdel af året bidrog godt til stigningen, ligesom en lang række af de eksisterende flyselskaber oplevede en god fremgang. Når økonomien så også følger med passagerstigningen, er der god grund til at glæde sig, ” udtaler adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen. Det er udenrigsruterne, der står for væksten og især netværksselskaberne – både de eksisterende og de nye – har genereret en god vækst, mens Ryanair har op mod 100.000 færre passagerer end året før. En konsekvens af færre destinationer samt nedlæggelse af selskabets base i sommeren 2015. Chartertrafikken havde et fald på 3,3% og og indenrigstrafikken havde en lille tilbagegang på 1,2 %.

Foto: Billund Lufthavn


Posted

in

by