RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Hvor meget vil du betale for en opgradering?

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Kom med et bud. Hvor meget vil du betale for at skifte dit Economy Class sæde ud med Business Class på en lang flyvetur til Asien eller USA?

Fra d. 25. april sætter SAS ledige sæder på SAS Plus og SAS Business på auktion, og bliver dit bud accepteret kan du vinke farvel til økonomiklasen sige goddag til en tur i luksus.

Du bestemmer selv, hvor meget du vil byde, og du må gerne bruge Eurobonus point til at byde på opgraderingerne.

SAS har hidtil haft flere forskellige systemer til opgraderinger, med et system til opgraderinger betalt med penge og et andet til Eurobonusmedlemmer.

Det samler SAS nu i ét system, hvor der kan afgives et bud på en opgradering til SAS Plus (Premium Economy) eller SAS Business (Business Class) straks efter booking og frem til 48 timer før afrejse.

Hvis buddet bliver accepteret, bliver pengene eller pointene trukket på din konto, og ellers flyver du bare som oprindelig planlagt. Så det koster ikke noget at gå med i budkonkurrencen, og SAS love at svare pr. mail 36 timer før afrejse.

Selvom systemet er nyt, så vil det være usandsynligt at forestille sig, at priserne bliver markant lavere end ved det nuværende opgraderingssystem. Her kostede en opgradering fra Economy Class på en oversøisk flyvning fra 1.000,- kroner og opefter, afhængig af destination og belægning på flyet.

En opgradering igennem det nye system giver den fulde pakke af fordele ved SAS Plus og SAS Business, inklusive Fast Track (hurtigere sikkerhedskontrol), loungeadgang samt flere EuroBonus-point.

Det vil fortsat være muligt at spørge på en opgradering i lufthavnen, men Optiontown, som SAS hidtil har benyttet til opgraderinger, forsvinder endegyldigt. Leverandøren bag den nye system er Plusgrade, der også leverer upgrade-løsninger til bl.a. Lufthansa, Cathay Pacific, SWISS, Austrian, airberlin og Icelandair.

Det nye opgraderingssystem vil være tilgængeligt fra d. 25. april på www.sas.dk/upgrade

Fakta: Priser for SAS opgradering

Når det nye opgraderingssystem træder i kraft d. 25. april vinker SAS farvel til Optiontown-programmet. De gamle priser for opgradering kan dog være gode at have i baghovedet som referencepunkter, når du afgiver et bud via det nye opgraderingssystem.

Optiontown programmet gav mulighed for at købe en opgradering til en pris, der varierede efter destination og belægning på flyet, men som blev oplyst på forhånd. Priserne for opgradering igennem Optiontown er blevet rapporteret til at ligge mellem 1000-6700 danske pr. strækning på en oversøisk flyvning. På europæiske flyvninger har prisniveauet ligget i spændet 225-550 danske kroner pr. strækning for at rykke op på SAS Plus.

Eurobonus medlemmer kunne forespørge på en opgradering på forhånd eller ved skranken i lufthavnen. En stand-by opgradering mellem Skandinavien og Asien/USA oneway kostede følgende:

Fra SAS Go til SAS Plus: 15.000 Eurobonus point
Fra SAS Plus til SAS Business: 25.000 Eurobonus point
Fra SAS Go til SAS Business: 40.000 Eurobonus point

OBS! SAS har ændret pointpriserne for opgradering i gaten i april 2017. Læs mere her: Hov! SAS hæver pointprisen for opgradering med 66%

SAS-ny-kabine-4-SAS-Plus
Herover: SAS Plus (Premium Economy) på de oversøiske flyvninger til USA og Asien