Endnu et flyselskab hopper på “luksus-Economy”-bølgen

Af Kenneth Karskov

Lidt bedre end almindelig Economy Class, men uden at være dyrt og overdådigt som Business Class.

Efterspørgslen efter et produkt midt-i-mellem bliver identificeret af et stadig stigende antal flyselskaber, og nu hopper også Star Alliance medlemmet Brussels Airlines med på bølgen.

Hvor nogle flyselskaber – f.eks. Air France, British Airways og Lufthansa – vælger at lave en separat kabine med et større sæde, bedre mad og mere luksus, så vælger andre selskaber – som KLM, Finnair og nu Brussels Airlines – en mere simpel tilgang, hvor de holder fast i det almindelige Economy Class sæde, men øger benpladsen og komforten.

Brussels Airlines Economy Plus 2

Brussels Airlines indfører således “Economy Plus” fra d. 1. juli på selskabets flåde af Airbus A330 langdistancefly. Det er disse maskiner, der betjerner ruterne til USA, Canada og Afrika.

De første fire rækker i Economy Class på disse fly vil blive “Economy Plus”, og her vil der være ekstra benplads og sædet vil kunne lægges længere tilbage. Samtidig bliver der budt på et glas Champagne inden maden, der vil ligge både en pude og et tæppe samt en lille toilettaske.

Prisen for at rykke fra Economy Class og op på en af de 32 Economy Plus sæder bliver 120 Euro (ca. 895 danske kroner) pr. vej.

Brussels-Airlines-Economy-Plus-6

”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter et produkt mellem Business Class og Economy Class. Vores nye Economy Plus tilbyder mere plads, mere komfort og flere fordele til en meget attraktiv pris,” udtaler  Lars Redeligx, Chief Commercial Officer hos Brussels Airlines

I forvejen har Brussels Airlines tre klasser på selskabet europæiske flyvninger, nemlig “Light&Relax” (Economy Class uden forplejning), “Flex&Fast” (Premium Economy med fast track og gratis mad og drikke) samt “Bizz&Class” (Business Class med Champagne, det store måltid og loungeadgang).

Efter artiklen er skrevet har Brussels Airlines ændret navnet til “Economy Privilege”. Star Alliance partneren United Airlines har rettighederne til navnet “Economy Plus”, og det amerikanske flyselskab var ikke fornøjede med belgiernes brug af betegnelsen, så derfor er navnet nu ændret til “Economy Privilege” hos Brussels Airlines.

Brussels Airlines Economy Plus 3