RSS

BREAKING NEWS

Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov // Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at et flyselskab må indsætte hele 50 ekstra afgange for at dække efterspørgslen. Folkemødet samler over 100.000 mennesker i Allinge på Bornholm…

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

  • 1
  • 2
  • 3

Slut med gratis mad på British Airways flyet til London

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det er en gigant i europæisk luftfart, der nu overgiver sig og opgiver kampen for den gratis forplejning i europæisk luftrum.

Trenden med at tage penge for servering på Economy Class har været på fremmarch og kendes ikke kun fra lavprisflyvninger, men også fra Europa-ruterne hos bl.a. SAS, Finnair og Iberia, men British Airways har længe kæmpet ihærdigt imod.

Indtil nu.

Det hæderkronede flyselskab vil fra januar 2017 indføre betaling for mad, snacks og drikkevarer, i flybranchen ofte omtalt som “BOB-koncept” (Buy-On-Board). Den nye menu på de britiske fly er udviklet i samarbejde med supermarkedskæden Marks & Spencer.

”Vi ved, at vores kunder forventer en god oplevelse, når de rejser med British Airways. Kunderne anser os for at være eksperter, når det kommer til service og selve flyvningen, men i forhold til catering på kortdistanceflyvningerne ønsker de større valgfrihed af kvalitetsmad. Marks & Spencer er ligesom British Airways et anerkendt britisk brand, og derfor er de en ideel samarbejdspartner, når det kommer til at tilbyde kunderne gode madoplevelser på flyrejsen,” siger Alex Cruz, British Airways’ bestyrelsesformand og CEO.

Priserne i det nye menukort vil spænde fra 1 pund (ca. 8,75 danske kroner) for chips til 4,95 pund (ca. 43 danske kroner), som eksempelvis er prisen for en krydret kylling med quinoa og rissalat. Udvalget vil desuden bestå af en række forskellige sandwich samt morgenmadsprodukter som græsk yoghurt og lune bacon rolls.

Når British Airways fjerner den gratis servering betyder det, at et af de sidste store hæderkronede flyselskaber dermed endegyldigt forlader den traditionelle tankegang om, hvad prisen for en flybillet skal indeholde.

For bare få år siden var en flybillet ikke blot et sæde i et metalrør, men også transport af bagage og servering undervejs. Med lavprisselskabernes indtog blev dette ændret, således at det i dag faktisk kun er få selskaber tilbage, der tilbyder gratis mad og drikke på flyveturen i Europa.

Tilbage står efterhånden kun Lufthansa-gruppen med SWISS og Austrian samt Air France-KLM samt enkelte mindre flyselskaber, der insisterer på gratis glæder i luften.

ANDRE NYHEDER FRA FLYBRANCHEN.DK

Kig ind i Thailands dyreste hotel

Vil du betale en formue for et hotel bygget i træ, hvor alle går barfodet rundt og personalet er klædt…

Luftbro til Folkemødet 2019 med 50 EKSTRA afgange

Af Kenneth Karskov // Hvis du aldrig har været til Folkemødet på Bornholm, så kan det være overvældende at læse, at…

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over…

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne…

Icelandair overtager konkurrenten WOW air

Af Kenneth Karskov // Den islandske flykrig ser ud til at have fundet en vinder. Icelandair med sine 81 år på…

Nu gælder Ryanairs nye regler: Håndbagage koster ekstra

Af Kenneth Karskov // Fra 1. november koster det ekstra at have en rullekuffert med i kabinen hos Ryanair. Det var…

Første rute fra Europa til amerikansk sydstatsby

Af Kenneth Karskov // Engang hed byen Charles’ Towne. Det blev så til Charleston, og i brede kredse er byen måske…