RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stort tysk flyselskab i krise: Skærer 1.200 jobs og tredjedel af flyflåden

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det tyske flyselskab airberlin har længe været udfordret på økonomien, og nu ryger selskabet på en benhård kur. Fra næste sommer vil en tredjedel af flåden være skåret fra og 1.200 jobs vil forsvinde.

Tysklands næststørste flyselskab har længe kæmpet med røde tal på bundlinjen, og selvom airberlin fra et passagerperspektiv har leveret et glimrende produkt, så har markedet  ikke været villig til at betale den rette pris for det. Derfor skal selskabet nu igennem en omfattende restrukturering.

airberlin har alle dage været svær at kategorisere. Selskabet har spillet på flere heste og fungeret som en slags hybrid-selskb med både charter- og rutetrafik, og i nogle sammenhænge er de endda blevet nævnt som værende et lavprisselskab.

Den forvirring skal der nu skabes klarhed om, så fremover skal airberlin fokusere benhårdt på ruteflyvninger. Selskabet vil næste sommer stå tilbage med 75 fly, der primært skal bruges på ruter til Skandinavien, Italien og Østeuropa.

Tidligere har airberlin haft et meget interessant, men også kompliceret rutekort, hvor selskabet havde opbygget en stor operation på den spanske ferie-ø Mallorca. Herfra betjente det tyske flyselskab en lang række ruter til tredje lande, blandt andet stod selskabet for direkte flyvninger mellem København og Palma de Mallorca i en årrække.

Disse ferie-prægede flyvninger vil nu blive grundigt overvejet og lagt over i et separat selskab. For hovedselskabet airberlin vil fokus nu være på at fungere som et klassisk netværksselskab med ruteflyvnigner til og via de to hubs i Berlin og Düsseldorf.

De ny planer betyder et farvel til op til 40 maskiner af, så flåden fremover vil består af 17 langdistancefly af typen Airbus A330, 40 Airbus A320 til korte og mellemlange ruter i Euriopa og 18 Q400 propelfly. Nogle af de tiloversblevne maskiner skal herefter lejes ud, bl.a. til konkurrenten Lufthansa.

airberlin har i dag tre ruter Danmark, to til København og en til Billund. Det drejer sig om København-Berlin, København- Düsseldorf samt Billund-Berlin.

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…