For første gang: Direkte rute fra England til Australien

Af Kenneth Karskov
For første gang nogensinde vil det blive muligt at flyve non-stop fra England til Australien, når Qantas i 2018 tager hul på en ny rute mellem London og Perth. Tidligere har en rejse fra Europa til Australien krævet et stop undervejs i f.eks. Singapore, Dubai eller Bangkok, men med Boeings nye 787-9 Dreamliner bliver det muligt at gennemføre den 14.498 km lange rute uden stop undervejs. Netop dette fly vil Qantas bruge på den historiske nye forbindelse mellem de to kontinenter, og turen forventes at tage 17 timer. Dermed bliver det for en tid den længste ruteflyvning i verden (indtil Singapore Airlines genoptager ruten Singapore – New York). Ifølge CAPA er det dog kun en lille del af trafikken mellem Australien og London, som går til Perth. Sydney er klart den største destination fra London med 35% af trafikken, dernæst kommer Melbourne (26%), Brisbane (14%), Perth (14%), Adelaide (5%), Cairns (1%), Canberra (1%) og andre australske byer tager sig af resten. Det er således tydeligt at ruten ikke kan overleve alene på baggrund af trafikken mellem Perth og London, men er afhængig af trafik fra andre australske byer. Flere af disse mindre byer har dog ikke tidligere haft muligheden for at flyve til London med kun ét stop. Det australske flyselskab Qantas skabte begrebet “The Kangaroo Route” om flyvningerne mellem London og Australien tilbage i 1947. Dengang turen tog fire dage og indebar fire stop undervejs. I 2018 vil rejsetiden blive barberet ned til 17 timer og ingen stop undervejs. Til gengæld kan det godt blive 17 lange timer på Economy Class, men Qantas lover, at de har tre cm ekstra benplads i forhold til andre selskabers Dreamliner fly. [caption id="attachment_7884" align="alignnone" width="1024"]Qantas Economy Class på selskabets Boeing 787-9 (foto: Qantas / PR) Qantas Economy Class på selskabets Boeing 787-9 (foto: Qantas / PR)[/caption]  


Posted

in

by