Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Norwegian med passagerrekord: 29 mio i 2016

Af Kenneth Karskov
21 nye fly, 34 nye ruter og 29,3 millioner rejsende. Norwegian har haft et godt 2016 og kan lukke året med at slå sin egen passagerrekord. Det er de nye ruter og en stor stigning i langdistancetrafikken, som giver lavprisselskabets vækst. Hele 3,6 millioner flere fløj med Norwegian i 2016 i forhold til året før, og også belægningen på flyet er stigende. For to år siden var 86% af alle pladser i snit solgt, sidste år var tallet oppe på 88% af sæderne. ”Trafiktallene viser, at vores globale strategi er i færd med at manifestere sig, og at vores konkurrencekraft styrkes”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. “Kort- og langdistanceruterne komplementerer hinanden på en god måde, hvor omkring 30 procent af vores passagerer på langdistance også benytter det europæiske rutenet på samme rejse”, forklarer han. I alt gennemførte Norwegian 99,2 procent af de planlagte flyvninger, hvoraf 69 procent afgik på opsat rutetid.


Posted

in

by