United-sagen i høring

Af Kenneth Karskov
Andre nyheder har overtaget mediernes forsider, men United sagen buldrer stadigvæk derudaf. Efterspillet bliver tilsyneladende langt for United Airlines ovenpå den brutale fjernelse af den 69-årige David Dao fra et United Express fly d. 9. april. Og det er ikke kun en kommende retssag, som må bekymre ledelsen hos flyselskabet. Den del er kun i sin meget tidlige vorden, hvor advokaten for David Dao har bedt retten om at sikre bevismaterialer i sagen. Der er mange andre dårlige nyheder. I USA er flyselskabet indkaldt til høring i U.S. House Transportation Committee foran et panel fra Repræsentanternes hus, som er den ene halvdel af USAs lovgivende forsamling, Kongressen. Mens det primært er United Airlines, der har stået for skud i sagen i medierne og på de sociale medier, så har politikerne også indkaldt Chicago Department of Aviation til høringen. Det er i denne enhed, at de politifolk, som fjernede passageren fra flyet, er ansat. Datoen for høringen er endnu ikke fastsat, men forvent at hele sagen får en tur igennem mediemøllen, når høringen foregår. Samtidig med at skandalen nu får et politisk efterspil, så har den også for alvor bidt sig fast i populærkulturen.  Det fortæller noget om HVOR bredt den efterhånden er nået ud, hvilket er skidt nyt for United, for det gør opgaven med at rette op på selskabets image endnu større. Først hyggede Twitter brugerne sig med nye United slogans under hashtagget  #NewUnitedAirlinesMottos Nu tager underholdningsbranchens helt tunge drenge også sagen op, Det er sjældent at sager fra flybranchen når så langt i folks bevidsthed, at de store amerikanske tv-shows leger med, men denne sag har vist sig at have en lang større penetration end tidligere shitstorme fra luftfarten. Her er det talkshow-værten Jimmy Kimmel, der sammen med Hollywood stjernen Matt Damon, har lavet en parodi på en United Airlines reklame.


Posted

in

by